Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis forteaza calificarea inca din tur

ro

11 Feb, 2009 03:20 918 Marime text

cvmtomis1.jpgLaurenţiu Lică: „Cu ajutorul publicului, putem câştiga în număr minim de seturi şi astfel, în retur, nu mai avem nevoie decât de un set pentru a ne califica"

Mâine, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, Club Volei Municipal Tomis Constanţa şi Metallurg Zhlobin vor disputa manşa tur din sferturile de finală ale GM Capital Challenge Cup.

Obiectivul echipei constănţene de a pătrunde în Final Four-ul competiţiei europene poate fi parţial realizat mâine, când echipa pregătită de Stelio de Rocco joacă împotriva formaţiei care are deja la activ o „victimă" din campionatul românesc. Metallurg Zhlobin a eliminat, în şaisprezecimile Cupei Challenge, vicecampioana României, VCM Piatra Neamţ. „Este turul decisiv pentru calificarea în Final Four, iar clubul nostru a făcut toate pregătirile necesare pentru ca organizarea meciului să fie cât mai bună. Ca de obicei, intrarea spectatorilor va fi liberă", a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis. De asemenea, Laurenţiu Lică a declarat că primul meci disputat pe teren propriu s-a dovedit a fi un avantaj pentru Tomis în actuala stagiune a cupelor europene. „Spre deosebire de alte sporturi, în volei, primul meci acasă, într-o competiţie europeană, reprezintă un avantaj. Cu ajutorul publicului, putem câştiga în număr minim de seturi şi astfel, în retur, nu mai avem nevoie decât de un set pentru a ne califica. Aşa s-a întâmplat şi la precedentele două întâlniri, am câştigat, pe teren propriu, cu 3-0, iar apoi ne-am calificat cu lejeritate", a declarat universalul formaţiei constănţene. Echipa bielorusă a sosit la Constanţa încă de aseară, urmând să efectueze, astăzi, primul antrenament la Sala Sporturilor dinaintea jocului de miercuri. Metallurg este lider detaşat în campionatul din Belarus, cu 19 victorii şi o singură înfrângere. Returul dintre cele două formaţii este programat pe 18 februarie, la Palatul Sporturilor din Gomel, de la ora 18.00. Partida de la Sala Sporturilor va fi arbitrată de Ivailo Ivanov (Bulgaria) şi Mehmet Demirdelen (Turcia), iar intrarea va fi liberă.

cvmtomis.jpgS-au stabilit semifinalele Cupei României

În cursul zilei de ieri s-a desfăşurat, la sediul Federaţiei Române de Volei, tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României. Astfel, campioana României va juca, în penultimul act al competiţiei, împotriva echipei Dinamo Bucureşti. „Alb-roşii" s-au calificat în această fază, după ce au eliminat pe Universitatea Cluj, după două victorii în ambele manşe (3-0, la Bucureşti, şi 3-1, la Cluj). Cealaltă semifinalistă, Steaua, îşi va afla adversarul pe 15 februarie, atunci când se va disputa returul din sferturile de finală dintre VCM Piatra Neamţ şi Unirea Dej. După ce a obţinut o victorie în tur, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, foarte probabil, echipa nemţeană se va califica mai departe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii