Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, cea mai slaba clasare din ultimii ani

ro

04 Mar, 2010 04:15 978 Marime text
cvmtomis.jpgFormaţia constănţeană mai are de disputat două jocuri înainte de turneele finale, cu VCM Piatra Neamţ şi Dinamo Bucureşti

Club Volei Municipal Tomis este cu două etape înainte de finalul sezonului regulat pe locul 3 în clasamentul Diviziei A1 la volei masculin, aceasta fiind cea mai slabă clasare a campioanei en-titre din ultimii ani.

Chiar dacă a câştigat săptămâna trecută, în faţa celor de la SCM U Craiova, setul pierdut de formaţia pregătită de Mircea Dudaş a dus la retrogradarea echipei constănţene până pe poziţia a treia a ierarhiei sezonului regulat. Poziţia de lider a fost preluată în mod surprinzător de Ştiinţa Explorări Baia Mare, urmată de Dinamo, toate cele trei echipe de pe podium fiind la egalitate de puncte despărţite doar de raţia dintre seturile câştigate şi cele pierdute. Astfel, după modificările efectuate la începutul acestui sezon, când conducerea a decis să renunţe la cei mai importanţi jucători ai echipei, iar înlocuitorii au reuşit cu greu să se integreze în mecanismul echipei, CVM are cel mai slab sezon din ultimii ani acumulând patru înfrângeri în cele 19 etape disputate până acum. Evoluţiile slabe ale lui Began şi compania, influenţate şi de decizia de a reduce la jumătate salariile componenţilor echipei, a dus recent şi la despărţirea de antrenorul principal Stelio De Rocco, cel care a condus echipa timp de mai bine de doi ani şi jumătate şi a condus-o spre două eventuri în întrecerea internă şi locul 3 la turneul final al Cupei Challenge. Tehnicianul canadian a fost înlocuit de fostul său secund Mircea Dudas, care a reuşit deja să obţină primul succes din această postură, Tomis impunându-se cu scorul de 3-1, pe terenul celor de la SCM U Craiova. Campioana mai are de disputat două jocuri în acest sezon, cu VCM Piatra Neamţ şi Dinamo. Astfel, având în vedere situaţia din clasament, constănţenii nu-şi mai pot permite niciun pas greşit în cele două dispute dacă mai vor să revină pe prima poziţie în ierarhia internă. Prima confruntare este programată sâmbătă, 6 martie, când elevii lui Mircea Dudaş se vor deplasa la Piatra Neamţ pentru meciul cu echipa locală Volei Club Municipal, echipă aflată de asemenea într-o scădere de formă faţă de sezoanele precedente. În ultima etapă, Tomis va juca la Sala Sporturilor derbiul cu Dinamo, meci care ar putea decide cine va ocupa primul loc la finalul sezonului regulat. „În aceste meciuri putem reveni la forma care ne-a consacrat. Indiferent de ce s-a întâmplat cu lotul sau cu banca tehnică, avem în continuare ca obiectiv titlul naţional, iar acesta poate fi câştigat şi anul acesta", a declarat directorul executiv al Tomisului, Serhan Cadar. Ordinea în care primele patru clasate vor termina sezonul regulat va conta la stabilirea ordinii în care vor fi organizate turneele. Astfel, în regulamentul Federaţiei Române de Volei se precizează faptul că ierarhia de la care vor începe turneele va fi alcătuită numai cu meciurile dintre echipele care alcătuiesc grupa respectivă (locurile 1-4, 5-8 şi 9-12).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii