Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start la „Zilele Culturii Armane"

ro

27 Aug, 2009 02:56 1378 Marime text

piesa_mincinosul.jpgÎn perioada 28 - 30 august, comunitatea Armână din Constanţa organizează cea de-a şasea ediţie a evenimentului „Zilele Culturii Armâne".

Pe parcursul celor 3 zile, atât în Constanţa, cât şi în Eschibaba, judeţul Tulcea, vor avea loc o serie de activităţi culturale cu specific armânesc. Pe lista organizatorilor se află organizarea unei expoziţii de artǎ plasticǎ la Muzeul de Artǎ, în coordonarea sculptorului Mihai Tugearu, câteva piese de teatru, la teatrul Oleg Danovski, în regia lui Toma Enache, un seminar pe tema credinţei la armâni, dar şi un recital de poezie şi o lansare de CD. Cei care vor participa la eveniment vor putea admira lucrări ale unor artişti plastici, dar şi dansuri tradiţionale ale ansamblului din Veria - Grecia. „Zilele Culturii Armâne" se vor încheia cu o petrecere câmpeneascǎ organizatǎ la Eschibaba (Stejaru, jud. Tulcea), comunǎ locuitǎ predominant de armâni. Potrivit tradiţiei, toţi participanţii la eveniment vor alcǎtui „Corlu Mari" (Hora Mare), formând un cerc deschis, de dimensiuni impresionante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 27 Aug, 2009 00:03 Ma bucur foarte mult ca in sfarsit cineva face niste evenimente de inalta calitate pentru aromani!bravo,tineti-o tot asa!