Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cumpara lifturi pentru primul cartier de locuinte ieftine

ro

25 Mar, 2010 02:52 1969 Marime text
cap_7.jpgSuma maximă pe care autoritatea locală este dispusă să o plătească pentru achiziţionarea a 18 ascensoare pentru blocurile din primul cartier de locuinţe ieftine pentru tineri Baba Novac, se ridică la aproape trei milioane de lei# Banii urmează a fi achitaţi din bugetul local.

Şedinţa de deschidere a ofertelor va avea loc pe 5 mai, la sediul autorităţii contractante.

Chiar dacă locuinţele ieftine din primul cartier de case pentru tineri „Baba Novac" sunt încă departe de a fi finalizate, autorităţile locale au publicat ieri, anunţul de participare la licitaţie nr.96607/24.03.2010, în vederea achiziţionării de ascensoare/lifturi de persoane. În contract este specificat şi faptul că firma care va fi desemnată câştigătoare a contractului, trebuie să se ocupe şi de montajul acestora. În plus, aceasta va trebui să întreprindă acţiuni de obţinere a autorizaţiilor de funcţionare ISCIR şi INSPECT.

Valoarea estimată a contractului, fără TVA, se ridică la 2.465.897,4 lei, termenul limită de finalizare fiind 12 luni de la data atribuirii contractului. Potrivit datelor caietului de sarcini, forma juridică pe care o va lua grupul de operatori economici căruia i se atribuie contractul este contract de asociere.

Societăţile care au de gând să se înscrie în cursă trebuie să facă faţă unor cerinţe dure. Astfel, de pe lista cerinţelor celor mai importante, aceştia trebuie să aibă o cifră medie anuală pe ultimii trei ani, realizată de ofertant individual sau ofertanţii asociaţi prin cumul, de cel puţin 4.500.000 lei. Dar să prezinte şi cel puţin două contracte similare (de furnizare şi montare), din care să reiasă că suma valorilor incluse în contractele prezentate să fie de 2.200.000 de lei. Toţi participanţii trebuie să achite o garanţie de participare de 25.000 de lei, perioada de valabilitate a garanţiei de participare fiind de 90 zile.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 5 mai, ora 10.00, urmând ca şedinţa de deschidere să aibă loc începând cu ora 13.00, la sediul autorităţii contractante.

Lifturile se montează în două etape

Lifturile ar trebui să aibă o sarcină de 375 - 400 de kilograme, să fie electrice, cu o cameră şi să aibă zece staţii şi accese. După cum arată graficul de realizare a contractului, defalcat pe 12 luni, montarea lifturilor se va face în două etape. Astfel, în prima etapă vor fi finalizate şi date în folosinţă opt blocuri (BN 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15), la care urmează să fie montate şi puse în funcţiune ascensoarele în mai 2010 - aşa cum arată graficul de execuţie Zona A anexat. Pentru cea de-a doua etapă, zece ascensoare urmează a fi montate până în aprilie 2011, data la care s-a preconizat că vor fi gata şi ultimele blocuri, BN 1, 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18.

În documentaţia de atribuire a contractului este specificat faptul că pentru ambele etape, emiterea ordinelor de începere se va face pe măsură ce stadiul fizic permite, distinct pentru fiecare bloc în parte. Acestea vor fi puse în funcţiune înaintea demarării procedurii de recepţie la terminarea lucrărilor aferente fiecărui bloc. Autorităţile locale menţionează că pentru fiecare ascensor se va emite ordin de începere, fără ca durata de montare a acestuia să depăşească 60 de zile lucrătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popa Mircea 07 May, 2010 13:43 Pare a fi un contract pentru cineva anume, daca ne uitam la conditiile puse. Ne-am obisnuit cu aranjamentele la nivel inalt. Drept dovada si faptul ca astazi a disparut anuntul de pe e-licitatie.ro. Nu apare nici la anunturile in curs, in desfasurare, atribuit etc. S-au aranjat treburile si acolo.