Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prichindeii au reînviat tradiţiile şi obiceiurile de iarnă Albatroşii de la Grădiniţa Colegiului Pedagogic l-au primit pe Moş Crăciun (galerie foto)

ro

16 Dec, 2010 02:26 3489 Marime text
cap_4.jpgPreşcolarii grupei Albatroşii de la Grădiniţa de Aplicaţii a Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" i-au pregătit lui Moş Crăciun un spectacol de minune, în care au încercat să reînvie tradiţiile şi obiceiurile de iarnă. Reprezentaţia celor mici, foarte serioasă, mai ales că şi Moş Crăciun a asistat la spectacol, a fost cu atât mai deosebită cu cât a fost pregătită în doar opt zile.

gradinita_2.jpgPrichindeii albatroşi, cu vârste cuprinse între doi ani şi nouă luni şi şase ani, i-au lăsat fără cuvinte pe părinţii, fraţii şi prietenii prezenţi la serbarea pe care au pregătit-o pentru Sărbătoarea Crăciunului. Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, asortate până la ultimul amănunt, cei mici au arătat oaspeţilor că şi ei pot învăţa multe într-un timp foarte scurt, ca oamenii mari. Pregătiţi de educatoarea Nicoleta Savu, copiii, de la mic la mare, au urmat întocmai programul. Prima reprezentaţie au avut-o cei mai mici, din grupa de preşcolari, urmaţi de colegii mai mari, care au dat fiecare câte două lecţii despre cum se face înviorarea, arătând că sunt pregătiţi oricând de o lecţie de începători în arta baletului. La cel de-al doilea program a asistat chiar Moş Crăciun, care a venit din timp să vadă cine merită un cadou mai mare şi care unul mai mic. Aşezat lângă brad, pe un scaun special pregătit pentru el, Moşul i-a urmărit pe îndelete pe fiecare prichindel, mai ales că scena pe care au pregătit-o, cea a Naşterii Maicii Domnului, a fost una foarte complexă pentru ei. Trei dintre copii au fost magii de la răsărit, una dintre fetiţe a jucat rolul Maicii Domnului, iar cei mai mici prichindei, aşezaţi în cerc alături, şi-au îndeplinit fiecare cu succes rolul pregătit cu rigurozitate. Serbarea a continuat cu câteva dansuri populare, urmate de dansul urâţilor şi de o scenetă cu jucatul caprei. „Pentru copii a fost ceva spectaculos când le-am povestit prima dată despre tradiţia jucatului caprei pe care urma să o punem în scenă, mai ales că mulţi, în special cei mai mici, abia dacă văzuseră în realitate cum arată o capră. Tematica serbării a fost tradiţiile şi obiceiurile româneşti, cu care am vrut să-i familiarizez. Şi dansul urâţilor a fost pentru ei foarte interesant, mai ales că toţi au trebuit să poarte câte o pelerină neagră", ne-a declarat educatoarea la finalul serbării, emoţionată pentru că totul a ieşit întocmai cum a fost pregătit, iar părinţii au avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.

Partea cea mai interesată pentru cei mici a fost momentul în care Moş Crăciun i-a chemat pe fiecare lângă el să le dea cadourile. Şi nu oricum. Fiecare i-a spus acestuia câte o poezie, mulţi dintre ei cerându-i să-i pupe că a avut răbdare cu ei şi a fost îngăduitor şi pentru că nu i-a uitat anul acesta. Cei mici au primit jucării şi dulciuri şi i-au spus moşului că îl aşteaptă şi la anul, când vor fi mai cuminţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii