Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat cu ONG-urile (video)

ro

09 Apr, 2011 00:34 1981 Marime text
PALAZ_ONG1.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz a promis reprezentanţilor ONG-urilor şi ai Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Constanţa că vor derula acţiuni comune, în baza unor parteneriate specifice. Concret autorităţile şi voluntarii vor iniţia proiecte ce ţin de protecţia mediului, de promovarea tinerilor, precum şi de susţinerea persoanelor cu dizabilităţi. Reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale şi conducerea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Constanţa s-au întâlnit cu prefectul Claudiu-Iorga Palaz. Reprezentanţii ONG-urilor au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă constant, de la lipsa mijlocelor de transport pentru acţiunile de plantare a copacilor, până la dificultăţile întâmpinate din cauza finanţărilor extrem de scăzute pentru organizaţiile non-guvernamentale.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor probleme, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a propus ca, pe viitor, întâlnirile dintre el şi reprezentanţii ONG-urilor să aibă loc lunar, la sediul Prefecturii, în sala mare, aflată acum în renovare.
Mai mult, reprezentantul Guvernului în teritoriu a propus încheierea unor parteneriate cu aceste ong-uri. Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „În următoarea perioadă, după Paşti, mi-aş dori, cei care sunteţi de acord, nu este obligatoriu, să semnăm aceste protocoale de colaborare cu d-voastră. Am spus mai devreme, îmi doresc să fac un link în cadrul Prefecturii, pe site... un site bine pus la punct, pentru a fi promovată imaginea fiecărui ONG... Mi se pare firesc, toate activităţile sunt importante”.
De menþionat este cã 2011 este Anul Voluntariatului. Cu aceastã ocazie, reprezentantul Guvernului în teritoriu a þinut sã aminteascã faptul cã a instituit, prin ordin al prefectului, un certificat de voluntariat cu valoare juridicã. El a fãcut astfel un apel cãtre cei care doresc sã facã voluntariat în cadrul ONG-urilor, aceºtia având posibilitatea ca la final sã primeascã diplomã de voluntar.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii