Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul Diana intra in reabilitare PNL si PDL nu vor pavilioane pentru pensionari si gradene pe spatiul verde

ro

18 Jun, 2010 03:19 2644 Marime text

parc_diana.jpgParcul discordiei dintre aleşii locali, „Diana", stârneşte în continuare controverse, atunci când vine vorba despre un posibil proiect de reabilitare şi modernizare. Liberalii mangalioţi sunt decişi să iasă în stradă pentru a protesta împotriva distrugerii ultimului parc din localitate.

Printre obiectivele Studiului de Fezabilitate aprobat într-o recentă şedinţă de consiliu local, al cărui PUZ a fost proiectat de SC Arhisimbol SRL Ploieşti, se numără reabilitarea şi modernizarea incintei prin refacerea terenurilor de sport, aleilor pietonale şi împrejmuirilor, completarea şi îmbunătăţirea spaţiilor verzi, asigurarea iluminatului public pentru parc şi terenurile de sport, realizarea unui pavilion şi a unei zone de joacă pentru copii.

În zonă ar urma să fie montată o fântână arteziană, alimentată cu apă potabilă din zona barului (pavilionului pentru pensionari), instalaţii de iluminat aleile şi spaţiul verde. Parcul ar cuprinde, pe lână pavilionul pentru vârstnici, spaţii verzi, amenajări pentru sport, amenajări pentru joaca copiilor, alei pietonale.

parc_diana1.jpgDacă aleşii nu au avut nimic de comentat în ceea ce priveşte locul de joacă pentru copii (care cuprinde circa 11% din teren), nu acelaşi lucru se poate spune despre zonele „de sport" şi cele „de agrement". În cazul primei zone, consilierii PNL din Mangalia au declarat că nu vor aproba niciodată ocuparea a 30% din terenul parcului cu un stadion semi-profesionist, care să cuprindă gradene, instalaţie nocturnă şi boxe audio montate în copaci.

La rândul lor, consilierii PDL au declarat că din proiectul propus de arhitect, nu sunt de acord cu pavilionul pentru pensionari, pavilion descris ca fiind „bogat vitraliat, cu perspectivă către mare, în care vizitatorii să poată petrece timpul liber în compania celorlalţi". Proiectul de hotărâre al parcului a trecut de votul majorităţii consilierilor, cu amendamentele propuse de aceştia. Liberalii mangalioţi au spus însă că nu vor lăsa lucrurile aşa, urmând ca, în cazul în care proiectul va demara, totuşi, în forma iniţială, să organizeze un protest pentru „salvarea Parcului Diana".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii