Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii isi fac singuri programul la Policlinica 2

ro

17 Nov, 2007 00:00 11932 Marime text
1195247127.jpg

Medicul Petru Ionascu vine la cabinet cand trebuie sa plece

Lift nefunctional, toalete defecte sau inchise cu lacatul si medici care intarzie cate o ora la munca, sau mai mult, isi iau mini-vacante in apropierea weekend-ului. Cam asa sta situatia in incinta Policlinicii numarul 2 din Constanta. In fata cabinetului de medicina sportiva pacientii au asteptat mult si bine. Desi programul doctorului Petru Ionascu incepea la ora 07.00, acesta nu a binevoit sa treaca pe la cabinet pana la 11.10, cand ar fi trebuit sa inceapa munca de teren. De asemenea, nici asistenta nu a fost de gasit in cabinet, pana in jurul orei 9.30. Care a fost justificatia acestuia privind motivul pentru care a fost absent? "Am intarziat cam mult pentru ca am avut niste probleme personale de rezolvat". Este de admirat sinceritatea cu care si-a recunoscut vinovatia, si totusi, au fost destule persoane care au asteptat in fata unei usi inchise, cand ar fi avut cu siguranta alte probleme, personale sau nu, de rezolvat. Razvan Lipan, student in anul II la Facultatea de informatica a stat timp de trei ore pe holurile policlinicii in asteptarea lui Ionascu. Avea de obtinut doar o scutire medicala pentru probleme cardiologice, si cu toate acestea, a pierdut jumatate de zi. "Medicii trebuie sa stea la program. Mai am putin si termin semestrul si nu mi-am luat scutirea" a precizat studentul, cam reticent in a da informatii pentru a nu avea probleme ulterioare. Astfel, unii primesc penalizari pentru ca au intarziat la serviciu, desi calculasera ca daca se duc la policlinica la 7.00, vor reusi sa ajunga la munca la timp. Cei care inca mai studiaza primesc absente pentru ca nu s-au prezentat la cursuri si trebuie sa faca rost de informatii de la colegi. Iar medicii care isi incep weekend-ul de joi si vin la munca cand e soare afara, isi iau banii linistiti.

Usi inchise, medici in concedii nejustificate

Se pare insa ca aceasta lipsa de chef de munca s-a extins si la colega doctorului Ionascu, medicul primar Cornelia Radulescu. Pacientii cabinetului de "Reumatologie. Recuperare, medicina fizica si balneologie" nu au primit niciun raspuns din spatele usii inchise. Si in acest caz, nici macar asistenta nu era prezenta. Spre mirarea noastra, am reusit sa aflam de la o asistenta de la Fizioterapie cum ca medicul responsabil este in concediu de odihna. Si totusi, de ce nimeni nu se deranjase sa puna vreun afis pe usa cabinetului pentru a-i anunta pe pacienti ca nu are niciun rost sa stea ore in sir in fata unei usi inchise? O doamna in varsta ne-a spus ca din auzite stie ca Radulescu ar fi pe la un congres in capitala, si acesta ar fi motivul pentru care ar fi absenta. Bun motiv. Chiar daca aceasta informatie ar fi cea reala, atunci ar fi trebuit sa se gaseasca vreun inlocuitor prin toata Policlinica 2. Caci tot a declarat directorul Casei de Asigurari de Sanatate, Liviu Mocanu, ca managerii unitatilor sanitare vor avea suficienti bani pentru a le da salariul la timp angajatilor, in urma majorarilor obtinute de catre sindicate.

Medicul de la chirurgie, nevinovat

Si in timp ce unii medici muncesc din "greu", altii chiar respecta juramantul lui Hipocrate, dar sunt gasiti tapi ispasitori pentru dezorganizarea care exista prin spitale. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta, Florian Stoian, medicul de la sectia chirurgie, care a fost acuzat de faptul ca nu ar fi fost prezent la cabinet in timpul programului, nu sunt fondate. "Medicii din cadrul sectiei de chirurgie din Policlinica 1, efectueaza si serviciul de garda in spital. Medicul respectiv a fost de garda cu 24 de ore inainte de incident, iar noaptea a fost internat un caz grav, si a fost operat de el de dimineata." a declarat Stoian in conferinta de presa. Vinovata de acest incident este conducerea spitalului care nu a delegat niciun alt doctor care sa-l inlocuiasca pe medicul chirurg. "In prezent, Spitalul Judetean de Urgenta se confrunta cu un deficit de doctori endocrinologi si cardiologi", a explicat purtatorul de cuvant al spitalului.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii