Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceanul mort in BMW, dadea bacul la Mircea

ro

30 Jun, 2009 02:48 7544 Marime text

cap_3.jpgŞoferul maşinii era olimpic la informatică şi premiant la concursul naţional „Cangurul"

„Era un copil foarte bun, iubea informatica, era voluntar, plin de energie, şi parcă se grăbea să afle cât mai multe", povesteşte diriginta lui Cristi, unul dintre băieţii care a pierit în accidentul cumplit de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Avea însă o singură meteahnă, care i-a fost, din păcate, fatală: iubea viteza. 

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.20, Cristian Adam Mărgulescu, elev în clasa a XII-a C la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, rula cu aproape 150 km/h pe centura Constanţei, spun martorii. Primise maşina de la părinţi de puţin timp şi, deşi îi fusese suspendat permisul în urmă cu câteva zile din cauza vitezei excesive, nu renunţase să iasă la o plimbare alături de alţi doi prieteni. La un moment dat, potrivit poliţiştilor, liceanul s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, a pierdut controlul direcţiei şi a ajuns cu BMW-ul în stâlpul de pe marginea drumului. Impactul a fost într-atât de puternic încât maşina s-a încolăcit practic în jurul stâlpului. Cristian şi pasagerul din dreapta, Radu Alexandru Alexe, de 17 ani, nu au avut nicio şansă. Pasagerul din spate, Cătălin Gabriel Maziliu, de 15 ani, a fost la un pas de moarte.

A luat zece la engleză

„În ciuda aparenţelor, şoferul BMW-ului nu era în niciun caz un băiat de bani gata, povestesc profesorii care-l cunosc din clasa a V-a. Dimpotrivă, olimpic naţional la informatică ani de-a rândul şi premiant la concursul de matematică „Cangurul". „Nu a fost niciodată nerespectuos. De fiecare dată când îl certam, îşi cerea scuze", povesteşte directorul adjunct al Colegiului Mircea, Gheorghe Moraru, fostul profesor de educaţie fizică a lui Cristi. „Nu ieşea vreodată din cuvântul mamei, avea o relaţie deosebită cu ea (...) E prea cruntă viaţa!", adaugă profesoara Mihaela Gearâp. Şi nu-şi poate reţine lacrimile. Durerea este prea mare. Ambii profesori l-au văzut pe Cristi crescând, l-au educat şi l-au pregătit să devină un as în domeniul pe care-l iubea: informatica. Ba mai mult, îi propuseseră mamei să-l aducă la liceu, să se angajeze ca informatician în locul unde se formase. Din păcate, nu a mai avut şansa aceasta. În ultima perioadă lipsea destul de mult de la şcoală. Dar motivat, spun cadrele didactice. Pentru că se pregătea intens pentru visul lui. Profesorii spun că liceanul vroia să lucreze la Serviciul Român de Informaţii şi nu mai putea ajunge la cursuri. În schimb, a avut timp să se pregătească pentru examenul de bacalaureat. A luat şapte la prima probă, şi zece la limba modernă. A mai apucat să susţină doar testarea scrisă la limba şi literatura română. Va fi înmormântat mâine după-amiază, la Cimitirul Municipal Constanţa.

„Făcea parte din clasa olimpicilor"

„Toată lumea este şocată. Era un copil foarte bun, iubea informatica, era voluntar, plin de energie, şi parcă se grăbea să afle cât mai multe. Făcea parte din clasa olimpicilor", spune prof. Doina Munteanu, diriginta lui Cristian. În urmă cu patru ani, fiul fostei directoare de la Liceul Teoretic George Călinescu, Cristina Zaharia, elev al profesoarei Munteanu, îşi pierdea viaţa tot într-un tragic accident şi tot în perioada BAC-ului.

{mos_ri:bmw,accident}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alina 21 Oct, 2009 15:45 eu am fost cu el la proba de romana la bac... chiar am vb`it si cu el...super baiat...cuminte parea in banca lui si fff destept...la mate sigur lua 10 ....Dumnezeu sa`l odihnesca ..!!!
  • g3orgi4n4 01 Jul, 2009 17:13 offf.....tot frumos o sa ramana ...ingeru nostru....:-
  • MACHIAVELLI 01 Jul, 2009 09:33 INSTRUCTORUL MEU AUTO IMI SPUNEA ASA. BAI BAIATULE DE LA 100 DE KM/H IN COLO NU MAI AI CONTROL PE MASINA IN SITUATII NEPREVAZUTE ASA CA TINE MINTE VITEZA MARE MOARTE SIGURA. ASTA NU INSEAMNA CA TREBUIE SA MERGEM CU 30 LA ORA DAR PE AUREL VLAICU IN PLINA AGLOMERATIE? CE VORIA SA ARATE? SI CE DACA ERA OLIMPIC SI BAIAT BUN? SI IDIOTII SUNT BAIETI BUNI. VRETI UN VINOVAT? PARINTII IN CORPORE CA I-AU LAUT MASINA. CONSIDER CA POSIBILITATEA DETINERI PERMISULUI AUTO DE LA 18 ANI ESTE O GRESEALA UNDEVA PE LA 23 AR FI MAI NIMERIT SI MAI MULT O LEGE CARE SA INTERZICA PE O PERIODA DE 3 ANI SA POATA CONDUCE MASINI MAI MARI DE 1200CMC. ALTFEL SE VOR UMPLE CIMITIRUL DE COPII PROSTI SI BALAMUCURILE DE PARINTI.
  • Constantean 30 Jun, 2009 19:03 ... RIP. Ceaky^Cristi.. kre il cunoastea pe cristi vreau si eu hi5 va rog:|.. dzeu sa.i ierte:|
  • ANCA 30 Jun, 2009 14:27 Doamne, copilule ce frumos erai.Pacat de tine.....Dumnezeu sa-l odihneasca in pace iar pe parinti sa-i aibe in grija.
  • crs 30 Jun, 2009 09:51 rip cristy &ceakyyyyy :(((((((((((( :(((((((( dmne ce frum erai cristy:((