Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma lui Jitaru de la Herarconi, amendata de CNA

ro

14 Jul, 2009 02:17 2226 Marime text

cap_1.jpgÎn urma controlului efectuat pe 26 iunie, s-a constatat că în reţeaua de cablu aparţinând SC Dona Impex SRL erau retransmise programe în plus faţă de oferta de servicii aprobată de Consiliu

Societatea constănţeană Dona Impex SRL a fost sancţionată de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Firma a primit o amendă de 5.000 de lei în urma unui control al CNA-ului în localitatea Cogealac, acolo unde Dona Impex deţine licenţă de transmitere a programelor prin cablu. Decizia membrilor CNA a fost luată în şedinţa din 9 iulie, când s-a analizat un raport întocmit de Serviciul Inspecţie, în baza reclamaţiei nr. 8972/10.06.2009. „Distribuitorul de servicii SC DONA IMPEX SRL deţine avizul de retransmisie nr. A1664.1/17.08.2004 pentru localitatea Cogealac, jud. Constanţa. Analizând raportul prezentat de Serviciul Inspecţie, membrii Consiliului au constatat că SC DONA IMPEX SRL a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.

Potrivit dispoziţiilor invocate, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului", se arată într-un comunicat al CNA.

amenda_cna.jpg„Curata" Herarconi

Se mai spune că, în urma controlului efectuat pe 26 iunie 2009, în localitatea Cogealac, s-a constatat că în reţeaua de cablu aparţinând SC DONA IMPEX SRL erau retransmise în plus, faţă de oferta de servicii aprobată de CNA, programele: KANAL D, PRO TV, EUFORIA LIFESTYLE TV, FAVORIT, ANTENA 2, ANTENA 3, N24, SPERANŢA, SPORT.KLUB, TV 1000, MYNELE, DOKU.KLUB, NATIONAL GEOGRAPHIC, SPORT.KLUB+ şi FISH & HUNTING, iar programul TVR INTERNATIONAL, deşi înscris în oferta de servicii de programe, nu era retransmis. „Având în vedere aceste aspecte, precum şi faptul că, anterior, distribuitorul de servicii a mai fost sancţionat cu somaţie publică pentru încălcarea aceloraşi prevederi, membrii Consiliului au propus amendarea SC DONA IMPEX SRL cu suma de 5.000 lei", se mai arată pe site-ul instituţiei. În plus faţă de amendă, Dona Impex a fost obligată să transmită, timp de şapte zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text: ,,Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii SC DONA IMPEX SRL cu amendă în cuantum de 5.000 lei, întrucât în reţeaua de cablu din localitatea Cogealac, jud. Constanţa, a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alt program, deşi înscris în oferta aprobată de Consiliu, nu era retransmis, fapte ce contravin prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului". SC Dona Impex SRL îi are în acţionariat pe Ion Jitaru, Ştefan Severin şi Cornel Iosif. Jitaru este cunoscut mai mult ca patron al societăţii Herarconi, cea care câştigă pe bandă rulantă licitaţii la Primărie şi Consiliul Judeţean, pentru curăţenie. Afaceristul mai este implicat în SC Bonisola SRL şi SC Best Building SRL.

Material preluat de pe www.bzc.ro

{mos_ri:amenda CNA,Jitaru}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii