Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Tudorel Calapod ar putea fi suspendat din PDL

ro

30 Mar, 2011 12:18 863 Marime text

Fostul primar al orasului Navodari este cercetat de procurori pentru semnarea certificatului de urbanism al Centrului de deseuri industriale

Liderii centrali ai PDL cer suspendare pentru orice coleg care se afla sub ancheta penala

Dupa esecul alegerilor locale din 2008, Tudorel Calapod parea sa-si fi revenit, ba chiar castigase increderea colegilor, din opt candidati, fostul primar al orasului Navodari fiind ales in cadrul Consiliului de Coordonare Judetean al PDL organizat in data de 12 martie a.c., in functia de secretar general al organizatiei. Nu pentru mult timp a gustat bucuria noii functii, deoarece o decizie a Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta pare sa-i umbreasca viitorul profesional. O semnatura pusa pe un certificat de urbanism pentru construirea unui Centru de deseuri industriale la Navodari de catre SC Ecological Center SA l-ar putea costa functiile, la fel si cariera. „Referitor la adresa dumneavoastra nr. 15517/24.03.2011, va facem cunoscut ca prin rezolutia din data de 24.03.2011 a fost dispusa inceperea urmaririi penale prin prisma art. 246 Cod Penal si art 248 Cod Penal in ref. la art. 248 Cod Penal in rem", se arata in documentul Parchetului, iar primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, sustine ca „persoanele vinovate trebuie sa plateasca, iar fostul primar a gresit flagrant, dupa parerea mea".

Situatia este cu atat mai dificila pentru Tudorel Calapod, al treilea om din organizatia Constanta a PDL, cu cat conducerea centrala a partidului din care face parte a luat, inca de anul trecut, decizia ca membrii de partid pentru care se incepe urmarirea penala sa fie suspendati pe perioada anchetei. Mai mult, daca la finalul cercetarilor se dovedeste ca acestia se fac vinovati de acuzatiile aduse, urmeaza excluderea din partid. Deciziile interne din PDL au fost sustinute de mai multi lideri PDL, printre acestia secretarul general al formatiunii, Vasile Blaga si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Ce spune Calapod?

Contactat telefonic, fostul primar al orasului Navodari, Tudorel Calapod, sustine ca este nevinovat si, in continuare, il acuza pe primarul Nicolae Matei de neglijenta in serviciu. „Nu este vorba despre suspendare. Este un dosar in rem, in care sunt cercetate mai multe persoane. Eu spun cu tarie ca sunt nevinovat! Ce am facut este perfect legal... La sfarsitul anchetei vom afla si vinovatii", ne-a declarat Calapod.

La randul sau, liderului PDL Constanta, Christian Gigi Chiru, nu i-ar ramane decat sa puna in aplicare promisiunile facute inca din discursul de debut al mandatului, respectiv sa aplice legea, prevederile statutului si orice fel de alte decizii, indiferent despre cine este vorba.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii