Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Reziduurile trag “Oil Terminal” în mâlul corupţiei

ro

09 Mar, 2011 12:41 843 Marime text
Fostul director general al SC „Oil Terminal" SA Constanţa, Ştefan Ene, fostul director al SC „Petrotrans" SA, Octavian Natu, şi doi reprezentanţi ai unei companii din Bucureşti au fost reţinuţi, ieri dimineaţă, de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Fostul director general al SC „Oil Terminal" SA Constanţa, Ştefan Ene, în prezent consilier al directorului general al aceleiaşi companii, este cercetat penal pentru trafic de influenţă, în timp ce fostul director general al SC „Petrotrans" SA, Octavian Natu, în prezent pensionar, este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, potrivit procurorilor DNA. Procurorii efectuează cercetări penale şi faţă de Mihai Moise, reprezentant al SC „NAC Industrii" SRL Bucureşti, şi Marian Toma, director de producţie la aceeaşi firmă, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Ce spun procurorii?

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, pe 6 ianuarie 2011, Ştefan Ene - consilier al directorului general al SC „Oil Terminal" SA Constanţa - a primit de la Mihai Moise, reprezentant al SC „NAC Industrii" SRL Bucureşti (fratele unuia dintre acţionarii acestei societăţi comerciale) suma de aproximativ 43.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC „Oil Terminal" SA Constanţa şi pentru a-l determina să aprobe încheierea unui contract prin care firma constănţeană să livreze pentru cea din Bucureşti reziduuri petroliere în condiţii avantajoase de preţ, cantitate şi ritmicitate. Suma de bani remisă reprezenta o primă tranşă (în cuantum de aproximativ 80%) din suma totală de aproximativ 50.000 euro convenită cu Ene, diferenţa urmând a fi remisă la o dată ulterioară. Legătura dintre Ştefan Ene şi Mihai Moise a fost mijlocită de către Octavian Iulian Natu şi Marian Toma, care aveau o relaţie apropiată cu Ene, relaţie ce le permitea verificarea şi impulsionarea acestuia din urmă în vederea îndeplinirii scopului vizat.

Mandate pentru toată lumea

Potrivit procurorilor, SC „NAC Industrii" SRL Bucureşti are ca principal obiect de activitate transformarea reziduurilor petroliere în combustibili lichizi în urma unor procese tehnologice. Procurorii anticorupţie au dispus, luni, reţinerea celor patru pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca ieri să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile. După mai bine de trei ore de audieri, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arestare preventivă formulată pe numele fostului director al „Oil Terminal", Ştefan Ene, şi a altor trei suspecţi de procurorii DNA Constanţa. În acest sens, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru cei patru pe o perioadă de 29 de zile. Decizia Tribunalului poate fi atacată în recurs.

Pensionarul Ene

Ştefan Ene, fostul director general al SC „Oil Terminal" SA Constanţa, îşi petrecea ultimele zile în cadrul companiei. Acesta îşi depusese dosarul de pensionare şi urma ca, la data de 31 martie, să fie ultima sa zi ca angajat. Ştefan Ene a ocupat funcţia de director general în perioada 1992 - 1996 şi 2002 - 2003, iar, ca director adjunct, între anii 1996 şi 2000. De aproximativ trei ani ocupa funcţia de consilier al directorului general al Oil Terminal. Ştefan Ene are peste 25 de ani de activitate în cadrul „Oil Terminal".

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii