Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Tusac se dă mare cu Portul Mangalia înainte de a fi gata

ro

22 Mar, 2011 12:32 705 Marime text

În Portul Turistic de la Mangalia se lucrează de zor pentru a reabilita şi moderniza zona înainte de începerea sezonului estival. În acest context, autoritatea locală a efectuat un control în zona de agrement pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările şi dacă acestea sunt realizate conform graficului, deoarece Primăria Mangalia speră ca Portul Turistic să fie gata la 1 mai.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, a participat la o şedinţă de evaluare a proiectului „Reabilitare şi modernizare zonă Port Turistic Mangalia", derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). La întâlnire au participat membrii echipei de implementare a proiectului din cadrul administraţiei publice locale, reprezentanţii constructorilor şi responsabilii din partea Administraţiei Domeniului Public şi Privat Mangalia (ADPP). Întreaga echipă s-a deplasat în Portul Turistic şi s-a parcurs, cu planurile în faţă, toată suprafaţa prelucrată sau aflată în plină construcţie. S-au evaluat lucrările efectuate deja şi s-au dezbătut paşii ce vor fi urmaţi, astfel încât reabilitarea să fie finalizată cât mai repede, cu respectarea tuturor parametrilor de calitate prevăzuţi în proiect, pentru ca turiştii, cetăţenii municipiului şi cei interesaţi de practicarea sporturilor pe apă să se poată bucura de toată infrasctructura necesară unui port modern de talie europeană. „Am evaluat stadiul lucrărilor, dar şi respectarea termenilor din contractul de implementare a proiectului. Concluzia este dintre cele mai bune: lucrarea pe care am examinat-o la faţa locului, pe teren, corespunde cerinţelor prevăzute în proiect şi se află în graficul propus. Sunt mulţumit de modul în care s-a lucrat în Portul Turistic Mangalia şi sunt convins că va fi unul dintre cele mai frumoase porturi de acest gen din Europa, deoarece în Marea Neagră deja nu mai are concurent să poată suporta comparaţia", a precizat Mihai Claudiu Tusac.

Încă puţin de răbdat

Şeful administraţiei locale şi-a cerut public scuze cetăţenilor care locuiesc în zonă pentru eventualele neplăceri cauzate de ritmul rapid în care se lucrează, de zgomotul utilajelor sau de praful rezultat, dar i-a asigurat pe locuitorii că, în scurt timp, vor beneficia de cea mai frumoasă vedere la mare din toată Mangalia, fapt ce poate va compensa deranjul provocat de lucrări. „Cetăţenii municipiului Mangalia nu au mai observat schimbările, pentru că a fost iarnă şi vremea rece nu le-a permis să facă plimbări pe faleză, dar odată cu venirea primăverii îi invităm să se plimbe în zona Portului Turistic Mangalia, să vadă cum înaintează lucrările. Până la deschiderea sezonului estival 2011, municipiul Mangalia va avea un port turistic nou, cu dotări deosebite, de nivelul marilor porturi turistice europene", a conchis edilul.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii