Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa După şase ore de emoţii, Chiru a câştigat funcţia de preşedinte

ro

14 Mar, 2011 12:24 598 Marime text
Pedeliştii constănţeni şi-au ales sâmbătă, 12 martie, preşedintele la organizaţia judeţeană a partidului. Spre surpriza multora, câştigătorul alegerilor a fost Christian Gigi Chiru, primul preşedinte ales al structurii judeţene în ultimii şase ani.La scrutinul intern au fost prezenţi atât preşedintele PD-L, Emil Boc, precum şi secretarul general al formaţiunii politice, Vasile Blaga. Sâmbăta viitoare, pe 19 martie, urmează o nouă serie a Consiliului de Coordonare Judeţean în care se va alege şi restul Biroului Permanent Judeţean.

Atât Emil Boc, cât şi Vasile Blaga au subliniat, înaintea alegerilor de sâmbătă, că democrat-liberalii constănţeni trebuie să se concetreze mai mult asupra activităţii şi a acţiunilor pe care trebuie să le întreprindă şi să lase deoparte atacurile la adresa adversarilor politici. Emil Boc le-a trasat pedeliştilor două sarcini: câştigarea alegerilor locale din 2012 şi de a face din organizaţia de la Constanţa una de frunte în partid. „Există şansa să faceţi performanţă politică şi să redeveniţi acea organizaţie fanion la care cu toţii ne uitam în trecut - asta este prima obligaţie. Cea de-a doua obligaţie este să recâştigaţi administraţia locală aici la Constanţa, este cea mai importantă provocare. Eu personal cunosc aici, în Constanţa, oameni pe care îi aveţi şi care sunt mai buni decât Mazăre şi Constantinescu", a susţinut Boc.

Osanale şi huiduieli

Preşedintele PD-L nu a ratat ocazia de a ridica în slăvi Guvernul pe care îl conduce, atragându-şi astfel câteva huiduieli de la delegaţii din sală. „La bugetari avem o creştere salarială în acest an. Avem asigurată susţinerea sistemului de pensii prin măsurile pe care le-am luat, iar pentru peste 1,5 milioane de pensionari din grupele I şi II de muncă se poate vorbi de o creştere a pensiilor", a precizat Emil Boc. Premierul şi-a continuat discursul vorbind despre investiţiile, din bani europeni, care se vor face în judeţul Constanţa. Boc a susţinut că 11 miliarde de euro sunt alocate pentru proiecte de infrastructură la nivel naţional, iar o parte din bani va ajunge în judeţul nostru la lucrările pentru autostrada Constanţa-Cernavodă, şoseau de centură a municipiului şi reabilitarea căii ferate.

Emil Boc a plecat înainte de scrutin, refuzând să răspundă întrebărilor ziariştilor, dar urându-i succes senatorului Mircea Banias.

Momentul umoristic

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a rămas până s-au definitivat alegerile pentru funcţia de preşedinte. Blaga a asistat la discursurile celor patru candidaţi la funcţia de preşedinte: Mircea Banias, Christian Gigi Chiru, Paul Brânză şi Nicolae Ciucă. Cel din urmă candidat a destins atmosfera în sala mare a Casei de Cultură stârnind ropote de aplauze şi hohote de râs, chiar dacă nu a primit din partea delegaţilor decât un singur vot, probabil al său. După primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte, Mircea Banias a obţinut 222 de voturi, Christian Gigi Chiru şi Paul Brânză clasându-se pe prima poziţie cu 238 de voturi.

Banias a „dezertat"

Imediat după ce a aflat că nu a intrat în turul doi al alegerilor, Mircea Banias a părăsit sala de şedinţă refuzând să comenteze în vreun fel rezultatul alegerilor. Fostul preşedinte interimar nu s-a gândit nici măcar să le mulţumească celor 222 de delegaţi care i-au acordat sprijinul şi votul. Senatorul s-a grăbit să iasă pe „uşa din dos" şi să se ducă la sediul partidului pentru a-şi goli biroul. Colegii săi au constatat cu stupoare că Mircea Banias a adunat aproape tot ceea ce se putea şi ce îi aparţinea din biroul pe care îl avea la sediul organizaţiei judeţene. Asta deşi, senator fiind, are, conform statutului, un vot în Biroul Permanent Judeţean în calitate de vicepreşedinte.

I-a luat faţa comandantului Brânză

După aproximativ şase ore tensionate, cei circa 700 de delegaţi democrat-liberali au decis că cel care le va reprezenta în continuare interesele în cadrul partidului este Christian Gigi Chiru. Democrat-liberalul este şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa şi a câştigat, sâmbătă, funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PD-L cu 421 de voturi, din totalul de 686 voturi exprimate. Paul Brânză, directorul Autorităţii Navale Române, a obţinut 257 de voturi.

A declarat război cuplului Mazăre - Constantinescu

După aflarea rezultatelor scrutinului intern, Christian Gigi Chiru a ţinut un discurs de mulţumire, în care s-a declarat mai emoţionat decât atunci când s-a înscris în competiţie. „Sunt primul preşedinte legitim din ultimii şase ani", a declarat Chiru, care şi-a exprimat încă o dată dorinţa de a învinge cuplul Mazăre-Constantinescu la alegerile locale şi judeţene de anul viitor. Proaspătul preşedinte al PD-L Constanţa a susţinut chiar că ar putea să candideze chiar el la Primăria Constanţa dacă sondajele îi vor arăta că locuitorii oraşului îl sprijină.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii