Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Canalizarea promisă din 2008 va fi gata în prag de alegeri locale

ro

30 Mar, 2011 12:06 801 Marime text

Încă de la începutul mandatului de primar, Gheorghe Cojocaru, edilul şef din Murfatlar, îi „duce cu zăhărelul" pe locuitorii din oraş şi pe cei din satul Siminoc promiţându-le că va rezolva problema lipsei canalizării. Coincidenţă sau nu, lucrările pentru realizarea reţelei de canalizare şi asfaltarea au început practic abia acum, cu doar un an înainte de alegerile locale din 2012. Luni, 28 martie a.c., Compania Naţională de Investiţii a dat ordinul intermediar de începere a lucrărilor.

În 2008, Gheorghe Cojocaru se lăuda că va face tot ceea ce îi stă în putere pentru a realiza extinderea reţelei de canalizare pe câteva străzi din oraşul Murfatlar, dar şi din satul Siminoc. În 2009 s-a depus proiectul pentru a fi evaluat de experţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi, în principiu, se aştepta ca în 2010 să fie demarate lucrările. Stelele nu s-au aliniat, însă, în favoarea edilului. Se pare că Gheorghe Cojocaru nu mai este iubit de cetăţenii ce l-au pus în fruntea urbei în 2008 tocmai pentru că a promis în fiecare an că le va rezolva problemele stringente, iar în realitate, a concretizat foarte puţine proiecte. E drept că nici autorităţile de la centru n-au dat ghes să aloce în timp util fondurile necesare proiectului de reabilitare a sistemului de canalizare din Siminoc şi de extindere a celui din Murfatlar, dar cetăţenii nu vor privi niciodată atât de departe. În opinia lor, Cojocaru ar fi trebuit să le spună sincer când poate să rezolve această problemă stringentă şi să nu-i ducă cu vorba.

 

Primul pas concret

Compania Naţională de Investiţii, ceea care a organizat licitaţia pentru atribuirea proiectului, a emis luni, 28 martie, ordinul intermediar de începere a lucrărilor. Proiectul, în valoare de circa două milioane de euro, va fi realizat de SC „Bella Consulting Construction" SRL, cu sediul în Satu Mare. Potrivit planurilor administraţiei locale, la Siminoc vor fi înlocuiţi cinci kilometri de coloană de aducţiune de apă, vor fi realizaţi 11,5 kilometri de reţea de canalizare, va fi modernizată staţia de pompare şi rezervorul de înmagazinare. În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare din Murfatlar, aceasta va fi realizată pe 12,5 kilometri. În cadrul proiectului se vor realiza şi trei subtraversări, două la drumul E 81 şi una la magistrala de cale ferată, şi trei staţii de pompare. Teoretic, lucrările ar trebui să fie gata în termen de şase luni, iar autoritatea locală a demarat deja procedurile pentru realizarea organizării de şantier.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii