Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Sexul la bariere, o afacere penală de succes

ro

31 Mar, 2011 12:11 1557 Marime text
În Constanţa, pe timpul verii, prostituatele câştigă peste 1.500 de lei pe zi, în timp ce în extra-sezon încasările scad până la 400 lei pe zi Poliţiştii constănţeni au în vizor mai bine de 30 de fete care îşi vând trupul şi au băgat la zdup, numai în ultimele trei luni, 12 proxeneţi

 

Lipsa banilor, sărăcia, problemele sociale şi viaţa grea sunt motive suficiente care le determină pe tot mai multe fete să practice prostituţia. Cunoscută ca fiind cea mai veche meserie din lume, ea a devenit, în zilele noastre, un fenomen social grav. Copile care la 12, 13 ani fac trotuarul atent monitorizate de aşa-zişii „peşti", fete răpite de pe stradă şi sechestrate în bordeluri clandestine, femei care îşi vând trupul pentru a-şi putea hrăni copii. Fiecare trăieşte o dramă şi, sub crusta faptelor penale, se ascunde, de fapt, o mare problemă a societăţii în care trăim.

Pe de cealaltă parte, avem de-a face cu proxeneţii, adevăraţii beneficiari ai acestui fenomen. Cu forţa, cu şarm sau cu promisiuni deşarte, indivizii se îmbogăţesc de pe urma „vânzătoarelor de plăceri". Poliţiştii au întâlnit cazuri în care fata nu dorea să-şi părăsească „peştele" pe motiv că, de ziua ei, acesta îi cumpără tort şi îi oferă alte cadouri, în timp ce în toată viaţa ei, propria sa mamă nu i-a cumpărat nici măcar o prăjitură.

 

12 dosare penale pentru proxenetism

La nivelul municipiului Constanţa, prostituţia este un fenomen prezent în toate sferele şi zonele. Iar pe timpul verii, capitala plăcerilor de noapte bulevardiere se mută aici, pe litoral. Fetiţele strident şi sumar îmbrăcate de prin toate colţurile ţării poposesc la Constanţa în sezonul estival pentru a-şi scoate pârleala pe un an întreg.

Aşa se face că, la nivelul judeţului Constanţa, numai de la începutul anului, poliţiştii constănţeni au întocmit 12 dosare penale pentru proxenetism şi patru dosare penale pentru prostituţie. În 2010, în aceeaşi perioadă a anului, oamenii legii au întocmit la nivelul judeţului Constanţa doar două dosare penale pentru proxenetism şi cinci pentru prostituţie. Probabil vă miraţi de ce doar atâtea dosare pentru prostituţie, în timp ce noi vedem zilnic pe străzile oraşului zeci de fete dezbrăcate care stau şi îşi aşteaptă clienţii. Trebuie să ştiţi, însă că, pentru a li se întocmi dosar penal, fetele trebuie prinse exact în momentul acţiunii. Pe lângă răspunderea penală, ele trebuie să plătească şi o amendă care se ridică la 500 de lei.

 

Acţiuni ale poliţiştilor în 2011

Nici bine nu începuse anul 2011, că oamenii legii au şi intrat în acţiune. Patru persoane din Constanţa, un bărbat şi trei femei, au obligat o femeie de 30 de ani să se prostitueze. Aceasta din urmă era singură acasă când bărbatul pe care îl cunoştea venise în vizită. El a forţat-o să urce într-un taxi şi au mers într-un apartament unde locuiau trei femei. Ele au ţinut-o trei zile acolo, timp în care îi aduceau bărbaţi pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

După ce au profitat de pe urma ei, au vândut-o unor indivizi din cartierul Palazu Mare. Noii „peşti" au trimis-o pe strada Caraiman pentru a se prostitua. În cele din urmă, femeia a anunţat poliţia. Cei patru s-au ales cu dosar penal pentru trafic de persoane.

În urma percheziţiei efectuate de poliţişti la imobilul celor trei femei s-a descoperit că aici, a mai fost exploatată sexual o altă fată. Ea a reuşit să fugă, însă, cu două zile înaintea percheziţiei.

Un alt caz binecunoscut este cel al celor cinci proxeneţi prinşi de poliţişti în urmă cu două săptămâni. Elvis Tamer D., (34 ani), Belgin A., (32 ani), Tenur A., (30ani), Erdin R., (25 ani) şi Ersin A., ( 23 ani). Pe numele lor, in-stanţa a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

 

Minore exploatate sexual în 2010

Nici anul trecut nu a fost lipsit de evenimente de acest gen. Potrivit oamenilor legii, prostituatele au cel mai mult de muncă în perioada sezonului estival. Astfel, o femeie, care practică servicii sexuale contra cost, ajunge să câştige până la 1.500 de lei pe zi, în timp ce în extra-sezon suma scade la 400-500 de lei.

Poliţiştii spun că tarifele fetelor variază de la zonă la zonă şi de la om la om. Astfel, un oral poate ajunge şi la 50 de lei, în timp ce sexul normal se situează undeva între 50 şi 150 de lei.

Aşa se face că în luna iulie a anului trecut, doi proxeneţi din Hârşova le-au plasat unor clienţi, două minore. Una de 16 ani şi alta de 17. Aceştia au petrecut timp de trei ore într-un hotel din staţiunea Mamaia, contra sumei de 600 de lei.

În luna iulie, alţi doi proxeneţi, soţ şi soţie, au fost reţinuţi pe motiv că plasau fete minore diferitor clienţi în hoteluri din Mamaia pentru sume ce depăşeau chiar şi 800 de lei.

În luna noiembrie a anului trecut, alţi doi proxeneţi au fost prinşi de poliţiştii constănţeni. Iuseim A., de 37 de ani, şi Sunai S., de 31 de ani, ambii din Constanţa, au exploatat sexual două minore. La prinderea în flagrant, asupra celor doi s-a găsit suma de 300 de lei, bani proveniţi de la una din minore.

 

Cele mai frecventate locuri de prostituate

Potrivit poliţiştilor constănţeni, zonele în care prostituatele merg în mod sistematic sunt bulevardul Aurel Vlaicu în zona barierei CF Energia, strada Caraiman, zona parcurilor auto La Steaguri. Oamenii legii spun că cele care sunt prinse în timpul săvârşirii infracţiunii de prostituţie se aleg cu dosar penal, în timp ce clientul este martor în dosarul respectiv. Poliţiştii au în evidenţă aproximativ 30 de femei care se ocupă cu aşa ceva.

cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii