Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber „CJC nu poate funcţiona legal. Nicuşor are o echipă de vrăjitori acolo“

ro

23 Mar, 2011 12:38 699 Marime text

Prefectul Claudiu Palaz a vorbit, în exclusivitate pentru Cuget Liber, în cadrul unui interviu, despre lupta împotriva magazinelor de vise, dar şi despre relaţia tensionată cu Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean.

- V-aţi implicat foarte mult în problema etnobotanicelor. Care este situaţia acestor magazine, acum?

- În privinţa etnobotanicelor, mi s-a părut o problemă importantă pentru cetăţeni. Au fost monitorizări făcute astă vară, deci nu m-am apucat haotic, am văzut polii lor de poziţie în toată această perioadă, dar am considerat că trebuie acţionat punctual şi cu strategie, nu aşa dintr-o dată, doar să luăm poziţie şi atât. Efectele au fost acelea pe care le-aţi văzut, lucrurile au generat la nivel de Bucureşti, prima dată. Oricum, a fost un pas, apoi s-a dat Hotărârea de Guvern prin care s-a propus un protocol între toate instituţiile statului care pot face verificări şi controale tematice în toată această perioadă, urmând ca prefecţii să facă raportări lunare cu ce s-a făcut în privinţa combaterii acestui fenomen. Drept urmare, s-au redus magazinele. Ceea ce fac mai mult decât îmi spune legea este şi monitorizarea încasării banilor la buget, deci nu mă opresc doar la a da amenzi şi atâta tot.

- Primăria Constanţa nu prea v-a sprijinit...

- Primăria putea să le închidă, este cert! Nu s-a implicat! Am văzut că mi s-a transmis că nu sunt bărbat, probabil nu e bărbat cel care s-a luat de piept cu cei care consumau, dar n-are sens să intru în polemici. Până la urmă, cel care a dorit închiderea magazinelor de vise am fost eu şi nu primarul Constanţei, dar acesta este un alt subiect. Oricum, puteau să le închidă, din noiembrie anul trecut, procedura de închidere pentru aceste magazine trebuia demarată, iar până în ianuarie aceste puteau fi închise. Primăria nu avea altceva de făcut decât să se deplaseze la faţa locului şi să-i închidă.

Merlinii de la CJC

- Că tot veni vorba de celelalte instituţii, ce relaţie aveţi cu vecinii de palier, primarul şi şeful CJC?

- Avem o relaţie strict instituţională. N-avem nicio altă problemă, în afara faptului că s-a încercat monitorizarea mea prin montarea acelor camere când am fost numit în funcţie. Le-am luat, le-am pus într-o pungă şi le-am dus în birou. Doar nu puteam să stăm acum ca la Big Brother, să vadă ce face prefectul. Dacă doreşte să ştie ce face prefectul, poate să vină şi să mă întrebe, sau să-mi monitorizeze activitatea. Însă ei nu au venit niciodată la vreo şedinţă pe care a avut-o prefectul.

- Am văzut că există foarte multe plângeri penale, hotărâri atacate...

- Problema celor de la Consiliul Judeţean este că nu pot funcţiona legal. Cred că au o echipă de vrăjitori, de Merlini, la nivel de Consiliul Judeţean care încearcă să găsească variante ca să treacă pe lângă lege. Cred că de fapt asta e poziţia lor. Din cauza aceasta aţi văzut atâtea procese şi atâtea plângeri penale. Nu am un tabel în spate la care mai trag câte o liniuţă pentru fiecare plângere penală sau acţiune făcută în contencios lui Nicuşor Constantinescu, dar atâta timp cât se încalcă legislaţia este normal să nu stau pasiv.

Centura Constanţei, gata până în vară

- Cu primarul Constanţa cum vă înţelegeţi?

- Cu Radu Mazăre, tot aşa, instituţional. A avut câteva hotărâri care au fost anulate, suntem în instanţă. Cu privire la ultimul său comunicat, nu mi s-a părut prea serios felul în care a fost răspunsul formulat. Până la urmă nu am vrut decât să dau o mână de ajutor în privinţa distribuirii ajutoarelor. Mi s-a spus că dacă vreau pot să dau o mână de ajutor în data de 14. O să mă gândesc la această solicitare din partea primarului şi o să îi dau şi modul de organizare ca să nu mai umilim cetăţenii când le dăm ajutoare. O să aibă o surpriză.

- În cât timp va fi gata autostrada?

- Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorii ştiu că se doreşte foarte tare ca tronsonul de la Medgidia-Constanţa şi şoseaua de centură să fie deschise în această vară. În privinţa tronsonului Medgidia-Cernavodă, se lucrează dar sunt destul de în urmă din cauza diverselor probleme: lipsa certificatului de urbanism, au fost multe probleme cu planurile parcelare pe Cernavodă, Rasova avea probleme. La ora aceasta nu mai sunt probleme legate de documente, sau de expropriere. De acum în colo totul ţine de constructori.

E drept că cei de la Consiliul Judeţean au găsit tot felul de justificări pentru a nu da acest certificat. Justificări până la urmă se găsesc şi pentru crimă, dar domnul Nicuşor pentru autostradă. E artist! V-am zis că are o echipă de vrăjitori acolo.

 http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii