Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Cartierul de lux Mamaia Nord, abandonat de proprietari

ro

04 Mar, 2011 12:15 1221 Marime text

Deşi preţurile sunt foarte bune, spun agenţii imobiliari, multe nu-şi găsesc proprietari noi de mai bine de jumătate de an

Constănţenii care vor să-şi vândă apartamentele din blocurile situate în zona Mamaia Nord se confruntă cu o adevărată problemă. Deşi sunt mulţi cei care le-au scos la vânzare chiar şi de mai bine de jumătate de an, numărul proprietarilor ce au reuşit să „scape" de ele este extrem de mic, spun agenţii imobiliari.

Lista motivelor din cauza cărora constănţenii nu se înghesuie să se mute în acea zonă, pe care turiştii ar putea să o considere chiar atractivă, este destul de lungă. În primul rând, drumul spre şi dinspre casă, spre alte cartiere din Constanţa, este un adevărat calvar vara, din cauza zecilor de mii de turişti care iau cu asalt staţiunea Mamaia. Ambuteiajele din acea zonă, mai ales în week-end, dar şi seara, nu mai sunt de mult o raritate. Apoi, Mamaia Nord nu se poate lăuda cu grădiniţe, şcoli şi nici cu magazine la fiecare colţ de stradă, aşa cum sunt în alte zone, de unde să se poată cumpăra, în extrase-zon, măcar alimente. Aşadar, cei care locuiesc acolo sunt nevoiţi să-şi înscrie copiii la cursuri fie în oraş, fie la Năvodari. Distanţa este oricum destul de mare, în ambele cazuri.

Agenţii imobiliari spun însă că în Mamaia Nord există, la această oră, oferte mai mult decât bune. Nadia Mihalcea, agent în cadrul agenţiei con-stănţene Bursa Imobiliară, a precizat că, de exemplu, un apartament de lux din această zonă, de două camere, mobilat, utilat complet, în bloc nou, este pus la vânzare cu 65.000 euro, un preţ foarte bun raportat la condiţiile pe care le oferă.

De asemenea, tot în Mamaia Nord, un apartament cu două camere, de 53 mp, în bloc nou şi cu loc de parcare asigurat poate fi cumpărat cu 41.000 euro, în vreme ce o garsonieră de 26 mp, mobilată, utilată şi cu îmbunătăţiri, costă 23.000 euro.

Dacă totuşi vreţi să staţi în această zonă, dar într-un bloc „exclusivist", aşa după cum este prezentat în oferta altei agenţii imobiliare, exact lângă mare, cu pază, trebuie să scoateţi din buzunar 125.000 euro. Aparta-mentul are trei camere, două balcoane, cu o suprafaţă de 168 mp.

Numărul mare de oferte din ce în ce mai tentante nu dă însă semne că ar revigora piaţa imobiliară nici din zona Mamaia Nord şi nici din alte zone. La capitolul cerere, unele agenţii stau pe zero, la ora actuală. De altfel, în ultimele două săptămâni nu s-a mai cumpărat nimic, spun reprezentanţii acestora.

Cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii