Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac nu scapa de Consiliul Local in urmatorii doi ani

ro

29 Jan, 2010 01:53 1869 Marime text

cap_2.jpgPrimarul Mihai Claudiu Tusac a pierdut definitiv şi irevocabil procesul privind dizolvarea Consiliului Local Mangalia. Ieri, la Curtea de Apel Constanţa s-a judecat recursul în dosarul 948/118/2009, în cazul procesului intentat pe 2 februarie 2009 de edilul Tusac. Acesta a pierdut fondul procesului în august anul trecut, însă, nemulţumit de decizia judecătorilor şi, în special al preşedintelui completului de judecată, Andreea Stoianoglo, Tusac a înaintat recurs, dar şi o plângere împotriva acesteia.

În preajma sărbătorilor, edilul local a revenit la gânduri mai bune, poate şi din cauza ameninţării suspendării sale din funcţie. Pe 11 decembrie 2009, primarul anunţa public că face un demers de „a scoate Mangalia din blocajul în care se află. Cetăţenii din Mangalia au nevoie de linişte. Trebuie să revenim la o stare de normalitate", afirma Tusac. Se pare că, decizia de suspendare, l-a determinat să renunţe la starea de normalitate mult dorită şi, după câteva zile, să formuleze o cerere de „renunţare la renunţare" a recursului.

Ieri, magistraţii au ascultat solicitările formulate de avocaţii primarului, care au cerut admiterea dizolvării consiliului, dar şi pe cea a reprezentantului aleşilor locali, Paul Foleanu, care a solicitat respingerea recursului. Judecătorii au dat dreptate Consiliului Local Mangalia şi au respins recursul. Decizia magistraţilor constănţeni este definitivă şi irevocabilă.

Reprezentantul Consiliului Local în acest caz, Paul Foleanu, spune că, în mod contrar celor afirmate de Tusac într-un comunicat de presă, în care acesta spune că „binele a triumfat asupra răului" în cazul suspendării sale, „acum se vede dispreţul pe care primarul l-a manifestat de fapt faţă de cetăţeni, continuând procesul de dizolvare, deşi afirmase public că renunţă la acesta. Dacă magistraţii nu ar fi judecat corect acest dosar, s-ar fi ajuns la o blocare, din nou, a oraşului şi la încălcarea gravă a democraţiei", a conchis Foleanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mangaliot liber 31 Jan, 2010 08:57 In fapt confruntarile actale sant cauzate de ura si invidia unui om pervers..lunecos si travestit numit zamfir iorgus....in mangalia nu este o lupta politica ci numai una a intereselor de grup restrans...pentru...contracte din bani publici..terenuri la mare..numiri in functii la ...dmhi..spital..liceu..apele romane ..etc..etc.. Mangaliotilor numiti-va osteni de-ai vostri nu vinituri infometate din moldova si oltenia care v-au cotropit dup 1989. Succes Tusac
  • barbu 29 Jan, 2010 13:20 D-le Tusac, va doresc sa colaborati cu consilierii si sa faceti treaba buna impreuna. Fiti atent la iogus, va vrea raul cu orice pret. Nu stim de ce se mai amesteca, ca suntem fericiti ca am scapat de el.