Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tucan, veşnic Gică Contra PSD Năvodari, protocol de colaborare cu PNL (documente)

ro

02 Mar, 2011 02:25 2141 Marime text
cap_3.jpgDupă ce timp de aproape trei ani în Consiliu Local Năvodari între PSD şi PNL apele au fost veşnic tulburi, consilierii liberali fiind mereu contra iniţiativelor celor de la PSD, acum asistăm la momentul în care cele două partide îşi dau mâna pentru interesul comunităţii şi pentru a pune în aplicare ceea ce s-a decis la nivel central prin constituirea Uniunii Social-Liberale

Veşnicul opozant al primarului Matei în CL Năvodari, Jean Paul Tucan, alături de colega sa de partid Marinela Dragnea, nu a semnat protocolul.

Navodari_protocol_Nicolae_Matei_07.jpgPreşedintele organizaţiei PSD Năvodari, primarul Nicolae Matei a transmis conducerii judeţene a PSD Constanţa o scrisoare prin care face cunoscute relaţiile care au existat până la acest moment cu colegii liberali din Năvodari, dar şi faptul că la nivelul oraşului Năvodari s-a semnat protocolul de colaborare între cele două partide. Documentul a fost deja semnat de toţi consilierii PSD, dar şi de aleşii PNL, cu excepţia preşedintelui Jean Paul Tucan şi a consilierului liberal Marilena Dragnea. „La nivelul oraşului Navodari, colaborarea dintre PSD şi PNL a început chiar înainte de organizarea turului II al alegerilor locale din 2008 şi s-a materializat prin susţinerea actualului primar PSD, Matei Nicolae, de către majoritatea electoratului PNL Năvodari. La rândul nostru, preşedintele PSD Năvodari, Nicolae Matei, şi consilierii PSD s-au ţinut de cuvânt şi au votat alegerea viceprimarului oraşului Năvodari din partea organizaţiei PNL, în persoana actualului viceprimar Chelaru Florin. (...) Eu ştiu că politica înseamnă şi compromis politic, pe care eu şi consilierii PSD şi PNL de la Navodari suntem dispusi sa-l facem, dar fără a risca să-mi pierd majoritatea simplă în cadrul Consiliului Local Năvodari, să schimbăm consilieri probaţi în administraţie, cu novici, angajaţi ai domnului Tucan, riscând şi acţiuni în instanţă din partea celor vizaţi", a precizat preşedintele PSD Năvodari, primarul oraşului, Nicolae Matei.

În adresa transmisă de primarul Nicolae Matei către organizaţia judeţeană a PSD Constanţa se aduc precizări legate de colaborarea cu unii dintre liberali, dar şi de imposibilitatea stabilirii unei căi de comunicare cu Jean Paul Tucan: „Conflictul între actualul presedinte al PNL Năvodari şi toţi consilierii PNL Năvodari a degenerat în aşa fel încât dialogul nu a mai existat decât prin mass-media. Rezultatul a fost excluderea din Consiliul Local Năvodari a domnului Jean Paul Tucan din funcţia de consilier local, conform Legii 393/2004, pentru absenţe nemotivate. În prezent, domnul Jean Paul Tucan are o hotărâre judecătorească de repunere în funcţie, dar această hotărâre este suspendată de o altă instanţă pentru că pronunţarea a fost făcută în baza unor certificate medicale false (nu avea calitatea de asigurat, conform mai multor adrese de la Casa Naţională de Sanatate, iar al doilea certificat medical era eliberat în realitate pe numele unei gravide)".

Matei: „Nu voi face notă discordantă"

Primarul Nicolae Matei aduce la cunoştinţa organizaţiei judeţene a PSD Constanţa că este de acord cu semnarea acestui protocol, chiar dacă acest lucru ar dezavantaja pe de o parte organizaţia Năvodari, pentru că ar fi nevoit să accepte şi candidaturi comune cu paritate unu la unu. „Mă supun şi nu voi face notă discordantă pentru că, din experienţă proprie, Năvodariul şi România au nevoie atât de proiecte social-democrate, dar şi de proiecte liberale", a mai precizat Matei în scrisoarea adresată organizaţiei judeţene a PSD.

În ediţia online a cotidianului nostru puteţi consulta conţinutul protocolului de colaborare dintre PSD şi PNL la Năvodari, semnat pe 28 februarie, dar şi conţinutul scrisoarii transmise de primarul Nicolae Matei organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pnl 02 Mar, 2011 07:29 Nu intelegeti ca acei oameni care apar in protocol nici macar nu mai sunt membri PNL :)) faceti aceleasi gainari care le faceti si in oras. Defapt nu stiti alceva decat manevre ordinare s afaceti domnule primar Matei dar bucurate de mandat ca altul nu mai prinzi :))