Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu de fezabilitate pentru zona de agrement pe malul lacului Techirghiol

ro

18 Mar, 2010 04:02 2307 Marime text
techirghiol_stan_adrian_06.jpgAdministraţia locală a oraşului Techirghiol intenţionează să dezvolte turismul de agrement în localitate.

În acest sens, autoritatea locală organizează o procedură de achiziţie pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind „Dezvoltarea turismului de agrement în staţiunea Techirghiol". Aşa cum se precizează şi în invitaţia de participare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, obiectul contractului îl constituie elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate pentru realizarea acestei investiţii, precum şi asigurarea serviciilor de elaborare a documentaţiei de finanţare.

Procedura de achiziţie va avea ca fază finală licitaţia electronică, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 14.00, în sala de şedinţe a Primăriei Techirghiol. Valoarea estimată a contractului este 49.000 lei fără TVA.

Autoritatea locală intenţionează să amenajeze o zonă de agrement pe malul lacului Techirghiol. Strategia de dezvoltare locală a oraşului urmăreşte ca lacul Techirghiol să devină o atracţie turistică prin care staţiunea să-şi sporească vizibilitatea pe litoralul românesc şi să atragă cât mai mulţi turişti.

Suprafaţa terenului pe care urmează să se realizeze zona de agrement este de 5677 mp, terenul fiind situat între malul lacului Techirghiol, str. Dr. V. Climescu şi DC 2A.

Primarul Adrian Stan intenţionează ca în acest perimetru să amenajeze un mini-parc acvatic cu tobogane cu apă şi piscină pentru copii, utilat cu vestiare, toalete şi duşuri, precum şi cu şezlonguri cu mese din plastic şi umbrele pentru soare. Tot aici vor fi amenajate, o piscină pentru adulţi şi terenuri de sport în aer liber, unul de fotbal şi unul de tenis.

Potrivit primarului oraşului Techirghiol, această amenajare turistică face parte dintr-un proiect mai amplu, cu finanţare europeană, ce include şi reabilitarea infrastructurii în oraşului, dar şi reabilitarea falezei dintre Techirghiol şi Eforie. Primarul Adrian Stan ne-a declarat că proiectul urmează să fie depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florinel 18 Mar, 2010 16:53 Primarul din Techirghiol e OK, dar ce te faci cu LOGOFATU Indiran, de la Sanatoriu care manageriaza cel mai bine tepele date colegilor de PDL-L Constanta!
  • gogo exliberalu 18 Mar, 2010 12:37 pai trebuie bani la partid si cum crezi cai are daca nu cu aqua parcuri,apropo a terminat stan campania lui straveziul de aNTONESCU? ca e si primar poatesa ocupa si el de orasul agricol techirghiol?????????????????????????????????ca statiune nu poate fi numita??? sic!
  • gigi 18 Mar, 2010 08:34 O tara intreaga asteapta reabilitarea "bailor reci" a lacului Techirghiol,pentru sanatatea noastra a tuturor,anuntata de ani de zile si vine un idiot care distruge tot.Acum 40 de ani nu aveai loc de turisti straini veniti la tratament.Au ei mall-uri si aqua parcuri adevarate,nu pentru asta vin in Romania...