Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sforari din umbră Funcţionarii din CJC continuă circul „spontana" (documente + galerie foto)

ro

20 Oct, 2010 03:07 1642 Marime text
_MG_7363.jpg_MG_7365.jpgPentru a patra zi, sindicaliştii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi 50 de angajaţi ai Direcţiei de pază, plus câţiva din cadrul DGASPC Constanţa, au ieşit să protesteze împotriva salariilor cu care sunt plătiţi de către stat, dar şi pentru sporurile primite în 2008 pe care Curtea de Conturi le-a considerat ilegale, potrivit deciziei nr. 36/25.XI.2009.

Timp de două ore, protestatarii şi-au strigat anemic doleanţele în faţa mass-media, nemulţumiri pe care le-au strigat şi în ultimele trei zile. Ieri însă, cei câţiva şefi de direcţii din cadrul CJC care se alăturaseră colegilor lor luni, nu au mai fost prezenţi. Doar Radu Volcinschi, directorul Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică a ţinut locul colegului Bogdan Dima, şeful de la Direcţia de Buget Finanţe din cadrul CJC, dar şi al secretarei consiliului, Mariana Belu. Chiar dacă se ştia încă de ieri că greva se va ţine şi astăzi, de la ora 9.30, ieşirea în faţa CJCi a fost catalogată tot ca una spontană.

Potrivit unei informări transmise doar unei anumite părţi a mass-mediei locale de către liderul de sindicat al angajaţilor din CJC, George Târnoveanu, sporurile şi îndemnizaţiile pe care Curtea de Conturi le-a apreciat ca nelegale au fost acordate în baza contractului colectiv de muncă aprobat prin HCJC nr. 281/2007 şi 43/2008. De altfel, acesta a refuzat să ne dea copiile xerox, pe motiv că, în alte situaţii din trecut, cotidianul nostru nu a transmis în totalitate punctul său de vedere în mod corect. Ataşat în ediţia online puteţi vedea textul integral al informării transmise de sindicatul din CJC.

Protestul continuă în faţa PDL

Potrivit unor surse, se pare că începând de azi, timp de două săptămâni, aceeaşi echipă de protestatari funcţionari publici vor continua seria manifestărilor în faţa organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, de la Gară, aşa cum au făcut, alături de colegii de la alte blocuri sindicale de la nivel judeţean. Marşul de protest ar urma să înceapă din faţa sediul CJC, şi să continue traseul Mihai Viteazu, Ferdinand, 1 decembrie, Bulevardul 1 Mai, sediul PDL. Protestul este programat pentru intervalul 12.00 - 14.00.

Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, a ţinut să dovedească, prin documente, că funcţionarii din CJC sunt discriminaţi în comparaţie cu colegii lor din Prefectură, pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a privilegiat. Acesta a pus la dispoziţie două ordine emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi o adresă emisă de către Direcţia Financiară, Serviciul Finanţare Administraţie Publică, din 2005, prin care erau prevăzute mai multe aspecte referitoare la hrănirea efectivelor MAI în timp de pace.

Ataşat, puteţi vizualiza şi aceste ordine care ne-au fost furnizate.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii