Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria in care nu se simte criza Pe ce cheltuieste Mariana Mircea banii cernavodenilor

ro

15 Mar, 2010 04:04 2545 Marime text

cap_3.jpgPe lista de cheltuieli a Primăriei Cernavodă se află şi suma de peste un miliard de lei vechi pentru masa de revelion, cozonaci, flori şi materiale de curăţenie de zeci de miliarde, dar şi factura de peste 90 de milioane către TV Neptun

Primarul din Cernavodă, Mariana Mircea, are probleme cu locuitorii oraşului, încă din primul an al mandatului său. Probabil, ca să-i îmbuneze pe o parte dintre aceştia, primăriţa a organizat un revelion de proporţii, pe care a cheltuit o sumă impresionantă de la bugetul local.

Cel puţin aşa reiese dintr-o listă cu cheltuieli ale oraşului Cernavodă, ce le-a fost distribuită consilierilor locali la şedinţa din 9 martie. Documentul, pe care se menţionează că aparţine Primăriei Cernavodă, este intitulat „Facturi furnizori 2009 plătite în 2010". Aşadar, conţine cheltuieli efectuate anul trecut, care au fost achitate anul acesta.

Cina cea de „împăcare"

Revenind la masa de revelion, menţionată în listă la poziţia 10, se precizează că aceasta a costat 119.085,95 lei, adică aproape 1,2 miliarde de lei vechi. Furnizorul menţionat este societatea constănţeană Cliv Cali. Surse din Cernavodă ne-au declarat că petrecerea cu ocazia Revelionului 2010 a fost organizată de Mariana Mircea în vreo două locuri, întrucât numărul persoanelor invitate a fost atât de mare încât n-ar fi încăput într-o singură sală. „S-a organizat la liceu şi la sala de sport", ne-a declarat un cernavodean.

Gurile rele spun că prin petrecerea de la cumpăna dintre ani, Mariana Mircea ar fi dorit să se împace cu cei care vor să o demită prin referendum.

cernavoda_mariana_mircea.jpgMariana Mircea: „E o greşeală"

Menţionăm că peste 4.000 de cernavodeni au semnat pentru convocarea unui referendum de demitere a primăriţei, la doar un an de la alegerea ei în funcţie. Iată însă, că Mariana Mircea a găsit în revelionul 2010 un bun prilej de organizare a unui chiolhan cu tentă electorală, prin care a vrut pesemne, să îngroape securea cu o parte dintre semnatarii referendumului şi să-şi fidelizeze o parte din electoratul pe care-l mai deţine. Totul pe bani publici, adică pe cheltuiala omului de rând plătitor de taxe şi impozite la vistieria oraşului Cernavodă. În alte localităţi, chiar în oraşe mari din ţară, primarii au renunţat la astfel de tradiţii costisitoare, fiind un an de criză, însă primăriţa din Cernavodă, nu. Am întrebat-o pe Mariana Mircea de ce nu a organizat o licitaţie publică pentru masa de revelion, având în vedere faptul că valoarea depăşeşte cu mult limita prevăzută de lege pentru care nu ar fi nevoie de o astfel de procedură de achiziţie. Aceasta a motivat însă, că nu s-a cheltuit peste un miliard de lei vechi, ci doar o sută de milioane de lei vechi, şi că, la mijloc ar fi o greşeală.

Cozonaci pentru... copii

Din lista de cheltuieli a primăriei mai fac parte şi cheltuielile cu avocatul - peste o sută de milioane de lei vechi - care o consiliază pe primăriţă şi în procesele avute cu unii dintre iniţiatorii referendumului. Pe „lista de cumpărături" din bani publici mai figurează şi 35 de milioane de lei vechi pentru... cozonaci. Un cernavodean ne-a declarat că produsele de patiserie ar fi fost cumpărate pentru a fi împărţite alegătorilor în campania PSD pentru prezidenţiale. Mariana Mircea a negat acest lucru, afirmând că a cumpărat cozonaci pentru pachetele distribuite copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Apariţii TV şi la ziar pe cheltuiala contribuabililor

Fire sensibilă, Marianei Mircea îi place, se pare, să fie înconjurată de flori. Ea a plătit pe flori nu mai puţin de 36 de milioane de lei vechi pentru această pasiune. O altă cheltuială dubioasă din listă este şi cea privind achiziţionarea de sacoşe în valoare de 16 milioane de lei vechi. În Primăria Cernavodă domneşte curăţenia sau aşa ar trebui, având în vedere faptul că s-au cheltuit peste 70 de milioane de lei vechi pe materiale igienico-sanitare. Din aceeaşi listă de cheltuieli „de criză" face parte şi factura către TV Neptun. Primăria Cernavodă a achitat peste 94 de milioane de lei vechi firmei SOTI Cable Neptun, cu titlul „Servicii Neptun". Este vorba despre contractul de publicitate pe care Primăria l-a încheiat cu firma partenerilor de afaceri ai echipei Mazăre - Constantinescu. Tot în aceeaşi categorie de cheltuieli intră şi factura de peste 56 de milioane de lei vechi privind editarea unui ziar. Aşadar, trai nineacă pe banii cernavodenilor!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • observatorul din umbra 16 Mar, 2010 21:26 mai "de la mine"...ia si de la mine!...ca sa-ti fie bine....e clar ca esti una din clanul ei...nu mai aveti mult...zilele va sunt numarate...ma intreb cum o sa mai dea ochii cu oamenii din oras!!!..dar la nesimtirea si paranoia ei...
  • de la mine 15 Mar, 2010 20:38 Sa fim seriosi! toti stim cat a furat fosta clica:hemes, hansa ...stiti ce ne deranjeaza pe noi acum? ca nu mai putem fura.Cred ca ar trebui sa le fie rusine unora, dar au tupeu.Domnul vice actual nu stie cum sa o mai denigreze pe d-na primar in fata poulatiei.Dar stiti care este problema? Chiar si functionarii din primarie nu o vor pe M.M. De ce? ptr ca le place si lor sa fure si ea nu prea ii mai lasa. Hai sa analizam faptele, dosare, felul in care s-au atribuit lucruri, nelegal..hai sa vorbim despre constructiile pe spatiu verde, de lotizari la concesiuni..de functionarea unor societati care nici macar nu au efectuata receptia la terminarea lucrarilor. Hai sa vorbim despre faptul ca unii nu pot sa mai faca nimic, nu le mai iese spaga iar in toto acest timp nu le-a pasat de infrastructura de CNE cu modulele lor de deseuri radioactive..Dar cum oamenii sunt:ignoranti prosti sau rai..ce ne mai ramane de facut?Cum vi se pare faptul ca M.M. este singurul primar contestat vehement? Vreti sa vorbim despre Iofcea, Marian Sava, Chivu D-tru(nea Tucu) si altii ca ei care urmaresc doar interesul propriu prin orice mijloace?Cel mai bn ar fi daca fiecare are fi corect si ar face ceva util, sa puna umarul si sa realizeze ceva? Este prea complicat pentru mine, romanul lipsit de scrupule!
  • cernavodean 15 Mar, 2010 20:16 Sa stie toti cernavodenii ca ceea ce s-a scris in articolul de mai sus este adevarat 100%. A cheltuit prima doamna dupa bunul plac, si-a facut toate poftele pana cand si rochiile pe care le-a purtat cu ocazia "balului" din preajma sarbatorilor (le-ati vazut cantand pe yootube)le-a platit din bani publici 250 milionae lei. Orasul este la pamant si ele se distreaza. Rusine, rusine. Lasa-ne, lasa-ne.........
  • xxx 15 Mar, 2010 18:44 poate sa faca ce vrea cu banii, dar sa mai repare si strazile, ca nu se mai poate asa.
  • zilieru 15 Mar, 2010 14:03 corectura:la tv neptun da 94 de milioane pe luna adica peste un miliard pe an.Uitati-va la ce se vede :Hansa este singurul aristocrat de pe aici si cel care a modernizat Cernavoda.Ascultati ce se aude :Mariana a dat 350 kw doar la luzerii ei si ii da in fiecare noapte 350 de w iubitei sale Gabi
  • Pentru nu conteaza 15 Mar, 2010 12:37 D-le draga, daca are cineva barbatia de a scrie realitati legate de cheltuirea banilor nostri inseamna ca sunt scarbosi ? Chiar nu stiu de ce nu va intereseaza, sunt realitati care , probabil , va deranjeaza, dvs. fiind unul dintere profitorii acesteia !
  • nu conteaza 15 Mar, 2010 09:18 Ce scarbosi puteti fi!!! Cum se face ca numai primarii rosii din judet sunt ineficienti, hoti, lipsiti de profesionalism, opaci s.a.m.d ?????? Un gram de impartialitate nu a mai ramas in voi??!