Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz s-a intalnit cu ambasadorul Canadei in Romania

ro

15 Mar, 2010 04:20 1002 Marime text
prefectura_claudiu_palaz_02.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a întâlnit vineri, cu ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne, aflat în prima sa vizită oficială în judeţul Constanţa.

Discuţiile s-au axat pe prezenţa canadiană în domeniul economic, în special în cel energetic din judeţul nostru, pe relaţiile consolidate dintre comunitatea canadiană din Cernavodă şi localnici. În prezentarea judeţului, prefectul Claudiu Palaz s-a oprit asupra unor aspecte specifice, precum dezvoltarea sistemelor de energie verde pe teritoriul Dobrogei, potenţialul ridicat al zonei din punctul de vedere al particularităţilor geo-fizice, avantajele condiţiilor climaterice benefice demarării unor proiecte în domeniul furnizării energiei, dar şi în cel al agriculturii. De asemenea, s-au adus în discuţie proiectele şoselei de coastă şi al Autostrăzii Soarelui, moment în care prefectul judeţului a punctat sporitul interes pe care îl are fiecare dintre autorităţile implicate în finalizarea lucrărilor până în 2011. „Odată finalizată, autostrada va asigura transportatorilor o legătură mult mai rapidă cu Portul Constanţa, acest lucru urmând să genereze, cu siguranţă, un plus de putere economică judeţului, şi, implicit, un plus de interes pentru investitorii străini", a declarat prefectul judeţului.

În încheierea întrevederii, prefectul Claudiu-Iorga Palaz i-a adresat Excelenţei Sale, Philippe Beaulne, succes în misiunea sa diplomatică, asigurându-l de întreaga cooperare pentru promovarea intereselor comune ale Canadei şi României la nivelul judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii