Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz a participat la bilantul MAI

ro

06 Mar, 2010 03:29 1033 Marime text
cap_9.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a participat joi, la Bucureşti, la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2009.

În cadrul acestui eveniment, susţinut în prezenţa premierului Emil Boc şi a altor oficialităţi, ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a prezentat evaluarea activităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2009. Au mai fost prezenţi consilierul prezidenţial Iulian Fota, ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Laura Codruţa Kovesi, directorul Serviciului de Informaţii Externe - Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului Român de Informaţii - George Maior, procuror şef al DNA - Daniel Morar şi ministrul Finanţelor Publice - Sebastian Vlădescu. La activitatea de bilanţ au participat şi reprezentanţi ai structurilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Anul trecut, care a fost marcat de începutul crizei economice, specialiştii au constatat o creştere a riscului infracţional, respectiv de 11% pentru infracţiunile sesizate, 6% pentru cele constatate şi 4% pentru infracţiunile care au fost soluţionate. În topul categoriilor de infracţiuni, specialiştii au avut de-a face cu cele judiciare, în număr de peste 120.000 şi cu cele economico-financiare - aproape 50.000.

Reprezentanţii MAI au afirmat că priorităţile pe 2010 sunt creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni, combaterea infracţionalităţii, a terorismului, criminalităţii organizate şi transfrontaliere, dar şi crearea unui concept de management de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândurile personalului structurilor MAI. De asemenea, strategia ministerului pentru 2010 prevede şi simplificarea administrativă, dar şi reducerea cheltuielilor curente în cazul administraţiei publice centrale şi locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii