Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD Constanta vrea alianta cu PD-L

ro

02 Feb, 2010 04:12 1734 Marime text
pntcd_andrei_gheorghe_tudorel_chesoi_corneliu_neagoe.jpgÎn virtutea bunei colaborări cu PD-L în perioada alegerilor prezidenţiale şi a aportului la victoria lui Traian Băsescu, ţărăniştii speră la o apropiere mai mare de democrat-liberali. Pentru a fi parteneri de încredere, conducerea PNŢCD Constanţa este decisă să-şi întărească filialele din teritoriu.

Conducerea PNŢCD Constanţa consideră că şi-a făcut datoria în alegerile prezidenţiale, iar susţinerea membrilor lor a ajutat la obţinerea celui de-al doilea mandat de şef al statului de către Traian Băsescu. Preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Tudorel Chesoi, a recunoscut că ţărăniştii nici nu aveau altă alternativă, iar din punct de vedere doctrinar şi al afilierii la PPE nici nu puteau să sprijine un candidat de stânga. Savurând victoria alături de PD-L, conducerea PNŢCD Constanţa va pleda, la centru, pentru o alianţă cu democrat-liberalii. „Susţinem o colaborare cu PD-L pe baza unei alianţe naţionale. Fie o uniune de partide, care s-ar putea numi Uniunea Creştin Democrată, fie o alianţă de partide" , a declarat preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi. Până când se ajunge la acest nivel, în judeţ ţărăniştii întrevăd realizarea unor colaborări punctuale, în localităţi precum: Cogealac (n.r. unde a mai funcţionat şi a dat rezultate în alegerile parlamentare din 2008), Mangalia, Vulturu, Cerchezu, Saligny, Topraisar, Corbu şi altele. „Relaţia bună cu PD-L trebuie să continue pe termen mediu şi lung, iar prin constituirea alianţelor locale vom putea merge pe liste comune în viitoarele alegeri locale", este de părere Chesoi.

Pentru a nu fi interpretată greşit oferta PNŢCD, prim-vicepreşedintele Corneliu Neagoe a ţinut să sublinieze că apropierea de PD-L nu se va transforma, nicidecum, într-o fuziune cu democrat-liberalii.

Între timp, liderii PNŢCD Constanţa se vor deplasa în teritoriu „pentru a întări filialele şi a înfiinţa organizaţii noi" în dorinţa de a avea „o structură foarte bine constituită în vederea colaborării cu PD-L". De altfel, acţiunea respectivă subscrie deciziei conducerii centrale a formaţiunii potrivit căreia „2010 este anul consolidării PNŢCD".

După consolidare, ţărăniştii vor trece la alegeri interne programate să se desfăşoare, conform Statutului PNŢCD, în 2011, excepţie făcând filiala Mangalia unde se aşteaptă un moment prielnic pentru desemnarea staff-ului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii