Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanta, impotriva cumulului de functii

ro

08 Feb, 2010 03:42 1254 Marime text
propuneri_pnl_gheorghe_dragomir_02.jpgMărirea birourilor locale şi desemnarea conducerii centrale prin vot individual sunt alte propuneri ale liberalilor de la malul mării

Deşi se aşteptau ca programarea Congresului PNL pentru desemnarea structurii de conducere să aibă loc fie în iunie, fie în toamnă, liberalii constănţeni au convenit că urgentarea acestui eveniment e de bun augur şi, în consecinţă, s-au mobilizat.

În perioada 5 - 7 martie, la Bucureşti, liberalii ar putea avea parte de un dublu eveniment - un congres extraordinar şi unul ordinar - acesta din urmă permiţându-le să îşi aleagă liderul central şi echipa de conducere. „E mai bine aşa pentru a pune punct unor discuţii sau disensiuni ce ar fi putut apărea", a opinat şi preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir. În privinţa aspiranţilor la şefia PNL, acesta crede că liberalii vor avea de ales între Crin Antonescu şi Viorel Cataramă, ceea ce, comparativ cu congresul de anul trecut, va elimina emoţiile. Chiar dacă fiecare delegat al PNL Constanţa va avea libertatea de a vota după cum doreşte, cu siguranţă Crin Antonescu va fi cel ce se va bucura de susţinerea liberalilor constănţeni.

Pe lângă alegerea conducerii centrale, participanţii la congres vor decide şi asupra unor modificări ce vor interveni în Statutul PNL. Până atunci comisia special înfiinţată va analiza şi sintetiza propunerile venite din teritoriu până în această seară. „Miercuri vom analiza toată ziua, eventual şi joi, toate propunerile colegilor noştri. În final, vom conveni pentru o formă ce va fi dezbătută în Delegaţia Permanentă ce va preceda congresul", a menţionat Gheorghe Dragomir, membru în Comisia de Statut PNL ca reprezentant al Regiunii 2 Sud-Est.

Ce vor liberalii constănţeni

În Biroul Politic Judeţean şi Delegaţia Permanentă Judeţeană a PNL Constanţa, liberalii au convenit asupra unor propuneri pe care le vor înainta secretariatului general al Comisiei pentru Statut. Pe lângă permanentizarea activităţii acestei comisii, aceştia au pledat, în unanimitate, pentru un singur mod de alegere a conducerii PNL: vot individual. O altă sugestie a PNL Constanţa vizează majorarea birourilor locale (nu şi a celui judeţean) în funcţie de numărul consilierilor locali - ex. Consiliul Local Municipal Constanţa are 27 de aleşi locali, fiind numărul maxim de liberali incluşi în Biroul Politic Municipal al PNL Constanţa.

De asemenea, liberalii constănţeni au optat pentru revenirea la o prevedere statutară ce a funcţionat pe vremea când PNL era condus de Theodor Stolojan. Concret, introducerea unei incompatibilităţi de funcţii politice care să nu permită unui vicepreşedinte la nivel naţional să fie şi preşedintele filialei judeţene, iar vicepreşedinţii judeţeni nu vor mai putea conduce organizaţii locale.

Cât priveşte menţinerea sau nu a funcţiei de prim-vicepreşedinte părerile nu s-au sintetizat, însă, în cazul în care ea va exista, se doreşte să fie înfiinţată la toate nivelurile. „Un înlocuitor al preşedintelui trebuie să existe şi ar putea fi dat sub mai multe forme: să fie desemnat sau ales la congres. Cel mai bine ar fi desemnarea vicepreşedintelui care a obţinut cel mai mare număr de voturi obţinute la congres.", a opinat preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii