Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe cine a imbolnavit plecarea lui Tusac din primarie

ro

12 Jan, 2010 01:13 2239 Marime text

cap_3.jpgMangalioţii, pe lângă virusul gripei noi, sunt bântuiţi de o nouă formă de boală: nu atacă decât o parte a angajaţilor bugetari ai primăriei şi se manifestă prin lipsa totală a comunicării între persoana infectată şi conducerea - nouă - a instituţiei.

Circa 15 funcţionari publici din Primăria Municipiului Mangalia - plus alţi câţiva de pe la serviciile adiacente instituţiei - au căpătat, în jurul datei de 17 decembrie, o boală comună, care i-a ţintuit la pat. Unii au respectat sfatul cadrelor medicale şi au rămas în casă, alţii se plimbă nestingheriţi prin localitate, contrar indicaţiilor medicilor care le-au prelungit concediile pe caz de boală.

Cine sunt bolnavii primăriei Mangalia? „Bolnavul" sfârşitului de an, primarul Mihai Claudiu Tusac, este în concediu medical de luna trecută. Responsabilii primăriei spun că forma bolii domniei sale este una uşoară, pentru că altfel nu se explică participarea sa la emisiuni televizate la un post local de televiziune sau plimbările la ceas de seară prin restaurantele constănţene.

La fel de rău se pare că s-a simţit şi fostul consilier personal al edilului suspendat. Georgiana Grigoraş - Tincu este în concediu medical deşi, spun surse din primărie, în momentul suspendării primarului, contractul de muncă al acestuia ar fi încetat de drept. Mai mult, domnia sa nu şi-a rezolvat „problemele de inventar", adică nu a predat aparatura tehnică ce aparţine primăriei.

primaria_mangalia.jpgŞeful de la Juridic, „căutat" de boală la DSP Constanţa

Un „bolnav" ceva mai râvnit în primărie este şeful serviciului juridic, Laurenţiu Dumitraşcu, ţintuit la pat, cu acte în regulă, de pe 21 decembrie 2009. Acesta nu a mai călcat pragul instituţiei publice de pe 17 decembrie (n.r. data suspendării primarului Mihai Claudiu Tusac). Între timp, biroul şefului de la juridic a stat încuiat, până la crearea unei comisii care a reuşit deblocarea documentelor pe care Dumitraşcu le avea depozitate aici.

Absenţa juristului a dus însă şi la situaţii mult mai neplăcute: Laurenţiu Dumitraşcu trebuia să participe, în calitate de preşedinte, la deschiderea ofertelor din cadrul unei serii de licitaţii publice. Cum însă acesta nu a fost de găsit nici măcar telefonic, primăria riscă să se aleagă cu procese în instanţă, intentate de firmele nemulţumite de amânarea licitaţiilor.

În cursul zilei de ieri, Primăria Municipiului Mangalia a înaintat o adresă către DSP Constanţa, prin care se solicita confirmarea bolii de care suferă Laurenţiu Dumitraşcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • smekeru 12 Jan, 2010 19:34 reface-ti listele cu apartamente anl ca sunt facute pentru uni smecheri nu sunt facute cum trebuie pentru cei care chiar au nevoie si nau pe unde sta cu 2 -3 copi e bine sa face-ti dreptate