Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Slugoii lui Basescu sunt si gusteri"

ro

13 Nov, 2009 01:29 1168 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost audiat, ieri, de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, în dosarul în care este verificat pentru o posibilă stare de incompatibilitate.

Secretos la momentul în care ne-a anunţat că va face o vizită (n.r. joi, ora 15.00) la Agenţia Naţională de Integritate, Mazăre a ieşit din sediul ANI, peste măsură de indignat de faptul că inspectorii de integritate îi verifică averea şi casa din Brazilia, dar şi contractele de publicitate de la Primăria Constanţa. Şeful autorităţii locale constănţene i-a catalogat pe inspectorii de integritate drept „slugoi de-ai lui Băsescu şi guşteri", precizând că îi va da în judecată şi le va cere daune de 30.000 de euro. „Nu este normal ca ANI să verifice contractele de publicitate, de vreme ce DNA, Curtea de Conturi şi ANRMAP au făcut deja acest lucru şi au decis că totul este legal", a evidenţiat edilul. Acesta a recunoscut că nu a fost un om sărac atunci când a devenit primar, în 2000, având bani, maşini, case şi acţiuni la firme. Pe 4 august, ANI a anunţat că Radu Mazăre s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, întrucât a deţinut şi exercitat concomitent atât funcţia de primar, cât şi pe cea de administrator la societatea SC Nisipuri SA Constanţa. Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de către Radu Mazăre, în calitate de primar al Constanţei, a dispoziţiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor. ANI a transmis că, întrucât în urma verificării prealabile au rezultat indicii convingătoare referitoare la încălcarea prevederilor legale privind regimul incompatibilităţilor, a fost declanşată procedura de verificare. În urma analizării documentelor primite de la Judecătoria Constanţa, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Constanţa, a fost evidenţiat faptul că Radu Mazăre a exercitat mandatul de primar al municipiului Constanţa în perioadele 2000 - 2004 şi 2004 - 2008, iar în prezent exercită mandatul de primar pentru perioada 2008 - 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 13 Nov, 2009 10:18 TOATE CONTROALELE si comisiile de judecata sunt cerute de PNL. DE CE ,DE EI ??? Cine sunt PNL-istii ??? PNL-istii sunt NOII LEGIONARI . Cel mai PERICULOS si SFIDATOR ,MINCINOS ESCROC partid din zilele noastre. Cand au fost la guvernarea ROMANIEI ,au fost lasati in pace sa-si faca treaba cum ii taie capul ,dar cum au pierdut PUTEREA ,au inceput sa bage ZANZANIE in celelalte PARTIDE si sa-si dea cu parerea ,desi nu aveau nici un drept. ROMANIA nu a juns in criza economica in 2-3 luni ,ci datorita conducerii HOATE ,PERFIDE din timpul guvernarii TARICEANU, care a avut "consilieri"liberali - neo LEGIONARI din orasul HARSOVA DE CONSTANTA.