Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea cere un miliard daune de la ANI

ro

04 May, 2010 03:15 1205 Marime text
cap_5.jpgTrimisă în judecată pentru fals în declaraţii, după ce averea i-a fost luată la puricat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, Mariana Mircea, edilul din Cernavodă, contraatacă: primarul a dat în judecată ANI şi pe inspectorul care i-a întocmit raportul de incompatibilitate şi le cere daune de 100.000 de lei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, sub numărul 626/36/2010, prima înfăţişare în proces fiind stabilită pentru data de 3 iunie.

Alături de ANI, primarul Mariana Mircea l-a dat în judecată şi pe Romică Dinică, inspectorul din cadrul agenţiei care a instrumentat dosarul edilului. „I-am dat în judecată pentru că cercetările în cazul meu s-au făcut pe dos, de la un capăt la altul", a declarat Mariana Mircea. Conform declaraţiilor primarului din Cernavodă, inspectorul de integritate a transmis mai întâi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia dosarul care o privea şi, după aproximativ două sau trei luni, i-a fost adus la cunoştinţă documentul prin care era declarată incompatibilă. De asemenea, edilul a ţinut să sublinieze că respectivul document „conţine numai neadevăruri": „nu a existat nicio stare de incompatibilitate, nici de când sunt primar şi nici când eram consilier local". Aşa cum am precizat, dosarul are termen pe 3 iunie, la completul C11 Fond al Curţii de Apel Constanţa, de la ora 9.00. Amintim că, pe 9 aprilie 2010, Mariana Mircea a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, sub acuzaţia de fals în declaraţii. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, faţă de primar a început urmărirea penală pe data de 22 martie 2010, în urma unei sesizări ANI referitoare la declaraţia de avere din 16 iulie 2008. Totodată, pe 8 aprilie, procurorii au extins cercetările şi pentru declaraţia de avere din data de 17 aprilie 2008.

ani_mariana_mircea.jpgNereguli cu terenuri şi venituri

Concret, procurorii spun că în respectivele declaraţii de avere există mai multe probleme legate de terenurile deţinute de Mariana Mircea şi de suprafeţele acestora. Mai exact, spun procurorii, „învinuita a specificat în mod eronat că deţine în proprietate un teren intravilan în comuna Saligny, în suprafaţă de 1.000 mp, dobândit în 2007, deşi, potrivit actelor de proprietate, terenul respectiv este de fapt în suprafaţă mai mică, adică de 974 mp". În plus, anchetatorii au mai stabilit că Mariana Mircea a precizat că deţine un teren de 3.000 mp în Oradea, dar că suprafaţa declarată este nereală, terenul având în fapt 3.226 mp, „deci mai mare în mod semnificativ". Nu în ultimul rând, magistraţii spun că edilul nu a menţionat că are şi un teren de 400 mp, în Cernavodă. Procurorii au mai stabilit că, potrivit fişei fiscale oficiale, privind impozitul pe veniturile realizate din salarii, aşa cum a fost întocmită de angajatorul - Primăria oraşului Cernavodă, reiese că Mircea ar fi beneficiat de venituri în sumă de 5.624 de lei, pentru anul fiscal 2007. Totuşi, au arătat anchetatorii, din fişa de la Societatea Naţională Nuclearelectrica reiese că Mariana Mircea ar fi realizat, în perioada iulie - decembrie 2007, venituri de 10.554 de lei. La momentul audierii la Parchet, Mariana Mircea a declarat că este nevinovată şi că „fapta reţinută în sarcina sa reprezintă un abuz de interpretare a legii".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii