Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu, la Cumpăna (VIDEO)

ro

15 Jan, 2023 11:33 1345 Marime text

În urmă cu 173 de ani, un geniu avea să răsară într-un colț de rai moldovenesc, iar în urmă cu treisprezece ani românii își declară ziua de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale.

Prin îndemnul lui Mircea Eliade, care spunea că: “Recitindu-l pe Eminescu, ne întoarcem ca într-un dulce somn, acasă”, elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna au reușit să-i recitească opera, ca mai apoi să aștearnă pe pânza propriilor gânduri înaripate tot ce au simțit la atingerea verbului eminescian, printr-un emoționant moment artistic intitulat „TRECUT-AU ANII...ˮ, sub îndrumarea profesorilor de limba și literatura română: Andreea-Cornelia Șerban, Elena-Doloresa Munteanu.

Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Campusului Școlar, cu participarea primarului Mariana Gâju , a directororului adjunct Marioara Manafu, a profesorului Daniela Constantinescu, precum și a bibliotecarei Nicoleta Moldoveanu.

De asemenea, poetul a fost omagiat printr-o expoziție de desen pe teme eminesciene, sub coordonarea domnului profesor de desen Marian Vintilă.

La final, elevii liceului au depus la bustul poetului nepereche un frumos colan de flori.

Prin aceste momente înălțătoare, elevii, îndrumați de dascălii lor, au arătat ceea ce i se cuvine poetului – neuitarea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii