Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost primar al orașului Cernavodă, în instanță cu Prefectura Constanța pentru recuperarea indemnizației de consilier local

ro

10 Oct, 2023 17:00 1079 Marime text
  • Instituția Prefectului Constanța a declarat recurs în dosarul nr. 3610/118/2022, înregistrat pe rolul secției de contencios-administrativ și fical al Curții de Apel Constanța
  • Obiectul dosarul este un litigiu privind funcţionarii publici, în care Mariana Mircea, fost primar al orașului Cernavodă are calitatea de intimat reclamant iar Instituția Prefectului județului Constanța este recurent pârât în timp ce prefectul județului Constanța este intimat pârât
  • Tribunalul Constanța s-a pronunţat în acest dosar în data de 10.02.2023 când a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Instituția Prefectului județului Constanța ca nefondată
  • Totodată, judecătorii au dispus obligarea pârâtei la plata către reclamantă a tuturor drepturilor salariale care i se cuveneau, potrivit calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Cernavodă, aferente perioadei cuprinsă între data emiterii Ordinului nr. 537/16.12.2019 (16.12.2019) şi data încetării de drept a mandatului de consilier local - septembrie 2020
  • Potrivit deciziei instanței de fond, Prefectura Constanța trebuie să plătească fostului primar și suma 1000 lei, reprezentând onorariu avocat
 
 
Instituția Prefectului Constanța a declarat recurs în dosarul nr. 3610/118/2022, înregistrat pe rolul secției de contencios-administrativ și fical al Curții de Apel Constanța.

Obiectul dosarul este un litigiu privind funcţionarii publici, în care Mariana Mircea, fost primar al orașului Cernavodă are calitatea de intimat reclamant iar Instituția Prefectului județului Constanța este recurent pârât în timp ce, prefectul județului Constanța este intimat pârât.

Curtea de Apel Constanța nu a stabilit un termen pentru judecarea recursului.
 
Vă reamintim că instanța de fond, Tribunalul Constanța s-a pronunţat în acest dosar în data de 10.02.2023 și a dat dreptate Marianei Mircea.
 
În decizia luată, magistrații de la Tribunalul Constanța au respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Instituția Prefectului județului Constanța ca nefondată.
 
Totodată, judecătorii au respins excepţia inadmisibilităţii cererii, pentru tardivitatea plângerii prealabile, ca nefondată și au admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Mariana Mircea, în contradictoriu cu Instituția Prefectului județului Constanța și au dispus obligarea Prefecturii la plata către reclamantă a tuturor drepturilor salariale care i se cuveneau, potrivit calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Cernavodă, aferente perioadei cuprinsă între data emiterii Ordinului nr. 537/16.12.2019 (16.12.2019) şi data încetării de drept a mandatului de consilier local - septembrie 2020.

În februarie a.c., Tribunal a decis să respingă cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Mariana Mircea, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul județului Constanța și totodată a obligat Prefectura Constanța la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 1000 lei, reprezentând onorariu avocat.
 
În luna aprilie 2020, fostul primar de la Cernavodă, Mariana Mircea a pierdut procesul cu Prefectura Constanța prin care contesta ordinul de încetare a mandatului de ales local înainte de termen, după ce aceasta fusese exclusă din ALDE și îi fusese radiată calitatea de membru de partid încă din primăvara anului 2019, cu toate că deţinea funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean.
 
Mircea s-a judecat atât cu fostul partid dar și cu instituția Prefectului și cere suspendarea executării actului administrativ.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cum motivează judecătorii achitarea definitivă a Marianei Mircea, fost primar din Cernavodă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii