Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista de cumparaturi de primavara a Primariei seminte de gazon si gard viu

ro

08 Mar, 2010 04:23 1043 Marime text
După ce s-au făcut reduceri semnificative la bugetul local, municipalitatea s-a decis să cheltuiască 265.750 de lei pentru achiziţionarea de sămânţă de gazon şi de material dendrologic - gard viu pentru acţiunea Flori de mai 2010.

Autorităţile locale au dat startul, prin cele două licitaţii care vor avea loc la mijlocul lunii, campaniei de cheltuit bani pentru refacerea peluzelor degradate dar şi pentru achiziţia de gard viu. Chiar dacă reducerile la bugetul local din acest an au fost mult mai drastice, administraţia locală a mai găsit ceva bani, ca şi cu alte ocazii de altfel, pentru a investi în înverzirea oraşului. Nici faptul că săptămâna trecută primarul Radu Mazăre se plângea că Guvernul nu i-a alocat decât 180 de miliarde, în loc de 400 de miliarde de lei pentru subvenţia la căldură şi nici fonduri suficiente pentru plata îndemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, nu au împiedicat autorităţile să aloce 98.800 de lei, respectiv 166.950 de lei, pentru furnizarea de sămânţă de gazon necesară refacerii peluzelor degradate şi pentru achiziţia de material dendrologic - gard viu.

Potrivit invitaţiei nr. 243143, municipalitatea este dispusă să scoată din visteria bugetului, pentru cumpărarea a 10.600 de kilograme de sămânţă de gazon, 98.800 de lei, contractul urmând a se derula pe o perioadă de două luni, de la data intrării în vigoare. Potrivit invitaţiei de participare, autorităţile locale vor să cumpere 5.400 de kilograme de amestec de seminţe pentru înfiinţarea de gazon rezistent la locuri uscate, la ger şi secetă şi cu trafic intens şi alte 5.200 de kg de amestec pentru înfiinţarea de gazon pretabil parcurilor, rezistent pe terenuri semi-umbrite. Autorităţile vor finaliza procedura de achiziţie publică printr-o etapă de licitaţie electronică, criteriul potrivit căruia vor atribui licitaţia fiind preţul cel mai scăzut pentru livrarea întregii cantităţi de produse. Data limită de depunere a ofertelor este 16 martie, urmând ca în aceeaşi zi să aibă loc şi deschiderea ofertelor.

Cât despre cealaltă procedură, de achiziţie de gard viu, cei interesaţi îşi pot depune ofertele până pe 17 martie, urmând ca timp de o lună să se deruleze contractul. Potrivit invitaţiei numărul 243145, municipalitatea este dispusă să aloce 166.950 de lei pentru acest contract. Astfel, primăria vrea să cumpere, de la societatea care va oferi cel mai mic preţ 26.000 de bucăţi de hibiscus siriacus, 27.000 de bucăţi de ligustrum vulgare şi alte 26.500 de bucăţi de spirea vanhouttei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii