Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul Online cu primarul comunei Peştera Vrabie - „Constănţenii să-l sfideze pe Constantinescu, aşa cum o face el de 7 ani"

ro

04 Nov, 2011 01:00 1294 Marime text

sintezainterviu-ValentinVrabie.jpgOrganizaţia PSD Peştera a demisionat în masă din partidul condus la nivel judeţean de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu.

Decizia a venit ca urmare a blocării unei investiţii eoliene în localitate, prin neacordarea unui aviz de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat Constanţa. Demisionarii nu se îndreaptă către niciun alt partid, punând la baza gestului lor revolta împotriva conducerii judeţene a PSD. Anunţul a fost făcut de primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, în cadrul unei conferinţe de presă. Celor 12 consilieri locali PSD li s-a alăturat şi un coleg de la PNL. La rândul său, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a spus că CJC blochează investiţia de milioane de euro prin neacordarea unor avize la DRDP. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că cei 13 consilieri nu îşi vor pierde mandatele.

„Sunt încă membru PSD pentru că îmi pierd mandatul de primar dacă demisionez"

Valentin Vrabie despre calitatea de membru PSD: „Da, sunt încă membru PSD. Nici eu nu aş mai fi rămas în partid dacă mi-ar fi permis legea să-mi dau demisia fără să pierd mandatul de primar. Organizaţia PSD Peştera însă nu mai există. Lumea oricum nu se mai înscrie în PSD atâta timp cât conducători vor fi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Ar trebui să fac o menţiune: nu primarul a demisionat, aşa cum s-a grăbit să dezinformeze Nicuşor Constantinescu în publicaţiile patronate de el, ci toţi cei 13 consilieri din CL Peştera.
În privinţa viitorului meu politic, voi părăsi PSD doar dacă la vârful PSD rămân aceeaşi conducători. Nu voi mai aduce niciodată voturi pentru PSD şi pentru Nicuşor Constantinescu. Nu o voi mai face niciodată! Consider că şi-a bătut deja prea mult joc de acest judeţ în ultimii ani.
Dacă plec din PSD, voi merge într-un partid unde regulile sunt de bază. Am oferte de la UNPR, UDMR, Partidul Poporului şi de la PDL".

„Din cauza ordinelor date de Nicuşor Constantinescu, am pierdut anul acesta 2,5 milioane de euro la buget în 2011"

Valentin Vrabie despre investiţia „parc eolian": „Blocarea investiţiei parc eolian cu o capacitate energetică de 90MW în care se vor investi aproximativ 100 de milioane de euro înseamnă o pierdere de 2,5 milioane de euro la bugetul anual, ceea ce ne permitea o independenţă financiară şi, bineînţeles, noi locuri de muncă pentru cetăţenii comunei. Proiectul este blocat doar din cauza Regiei de Drumuri, prin domnul Gâmbuţeanu, un simplu executant. Acest domn ar putea fi acuzat de subminarea economiei judeţului, dacă autorităţile statului s-ar sesiza. În rest, investitorii au tot dosarul finalizat. S-a găsit o soluţie pentru continuarea proiectului, dar trebuie reluată întreaga procedură de reproiectare a drumurilor. Comuna Peştera va pierde banii pe anul acesta, se vor pierde un milion de euro, taxa pentru autorizaţia de construire şi, bineînţeles, se vor pierde mii de locuri de muncă. Anul acesta a fost pierdut şi se va pierde încă un an de zile, cel puţin".

Valentin Vrabie despre relaţia cu RAJDP: „
Relaţia este inexistentă. Nu am reuşit să vorbesc cu domnul Gâmbuţeanu, cum nu am reuşit să vorbesc nici cu şeful său. Am încercat un dialog chiar şi când a dat ordin să se taie toţi nucii de pe DJ22 Peştera - Medgidia. Întreb şi acum, de ce sunt tăiaţi doar nucii de pe acest drum?"

Judeţ bogat, oameni săraci, primari îngenuncheaţi

Valentin Vrabie despre teroarea care a pus stăpânire pe judeţ: „Sunt şi alte localităţi importante din judeţ unde sunt blocate proiecte. Îi înţeleg pe colegii mei, sunt prinşi în această caracatiţă. Iar comunităţile lor nu sunt atât de independente financiar să-şi permită să spună ce gândesc.

În spatele tuturor acestor ajutoare care se dau prin judeţ se fură foarte mulţi bani şi se subminează autoritatea primarului din comunitatea respectivă. La fiecare pui dat, cu siguranţă se fură un tir. Oricum aceste ajutoare nu ajung decât în localităţi alese pe sprânceană".

Duminică, le recomand constănţenilor să-l sfideze pe Constantinescu

Valentin Vrabie despre referendum: „Duminică are lor un referendum judeţean pe o temă care nu se regăseşte în legislaţia actuală, dar pe care conducerea CJ nu se abţine să nu o atace. Cu siguranţă, cetăţenii judeţului Constanţa trebuie să trateze acest referendum aşa cum Nicuşor Constantinescu i-a tratat timp de 7 ani şi jumătate pe cetăţenii din judeţ: adică cu indiferenţă şi dispreţ".


Interviul integral cu primarul comunei Peştera îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviul-online-cu-valentin-vrabie-primarul-comunei-pestera-tema-este-consiliul-judetean-blocheaza-investitiile-in-judet-cu-mana-lunga-a-regiei-de-drumuri-87354.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii