Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Sinteză condamnări iunie, iulie și august 2023. Au fost condamnați aproape 100 de inculpați

ro

13 Sep, 2023 15:17 857 Marime text



În lunile iunie, iulie și august 2023, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 97 inculpați prin 45 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 97 inculpați variază între 5 ani și 4 luni închisoare și un an cu amânarea aplicării pedepsei.
Printre cei condamnați definitiv se află: un fost deputat, un director general al unei companii naționale, doi directori din cadrul unor autorități publice centrale, un avocat, un comandant de detașament jandarmi (ofițer superior), 10 funcționari publici din cadrul unor autorități publice centrale și locale.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

UPDATE. Știri justiție Constanța
Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis


Dosar declinat de la DNA!
Procurorii explică de ce le-au trimis în judecată pe angajatele Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanţa! (DOCUMENT)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii