Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa dezastrul de la Millenium, se verifica reclamele

ro

01 Jul, 2009 02:35 1262 Marime text
control_itc_online.jpgIncendiul violent izbucnit vinerea trecută la imobilul Millenium Center, aflat în centrul Capitalei, a adus în atenţia unor instituţii o serie de aspecte care, până acum, au fost neglijate. Inspectorii din cadrul ITC Sud-Est controlează autorizaţiile eliberate pentru reclamele luminoase postate pe imobile. 

La finele săptămânii trecute, un incendiu de mari proporţii a condus la distrugerea parţială a imobilului Millenium Center din Bucureşti, unde îşi aveau sediul mai multe firme. Specialiştii de la ISU Bucureşti au ajuns la concluzia ca prăpădul a fost cauzat de un scurtcircuit la un panou publicitar instalat pe faţada clădirii. Situaţia semnalată de aceştia a trezit interes şi din partea conducerii Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est. Potrivit directorului coordonator adjunct al instituţiei, Niculae Ciocănel, inspectorii au fost convocaţi şi instruiţi în vederea demarării unui amplu control regional. „Am luat în calcul că reclama luminoasă ar fi sursa incendiului produs în Capitală şi am avut o instruire cu personalul, referitoare la reclamele postate pe imobile. În cele şase judeţe arondate regiunii de care răspundem vor fi verificate toate autorizaţiile şi aprobările emise pentru postarea reclamelor luminoase pe diverse imobile", ne-a declarat directorul coordonator adjunct al ITC Sud- Est, Niculae Ciocănel. Acţiunea a demarat de la începutul acestei săptămâni şi se va finaliza pe 31 iulie.

Mai multă rigurozitate

Adjunctul de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii S-E a menţionat că, spre deosebire de Capitală, în Constanţa nu există, încă, imobile pe structură metalică şi nici clădiri cu înălţimi impresionante. Cât priveşte ridicarea de construcţii în apropierea unor monumente istorice sau arhitecturale, Niculae Ciocănel a afirmat că există doar cazul imobilului ce urma să apară în apropierea moscheii, care se află pe rolul instanţei şi unde „autorizaţia a fost emisă ilegal".

„Deocamdată, nu avem cunoştinţă că s-ar intenţiona realizarea în Constanţa de imobile de mărimea celui din Bucureşti (n.r. referire la înălţimea sediului Millenium Center)",  a declarat reprezentantul ITC Sud-Est. Întrebat cum se va proceda în cazul în care diverşi investitori ar dori să realizeze construcţii de 20 sau mai multe nivele, Niculae Ciocănel a fost foarte ferm: „Vom verifica certificatele de urbanism şi autorizaţiile obţinute şi apoi, după ce vom constata că totul este în regulă, lucrările la asemenea obiective vor putea demara".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii