Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disponibilizarile au ajuns si la sefi Primaria pierde cinci directori executivi

ro

20 Jul, 2010 00:00 5796 Marime text
p1-primarie_plecari_-_tolea_tudorita.jpgDin cei cinci directori executivi care trebuie să plece din primărie, postul unuia era vacant, iar ocupantul altuia, Tudoriţa Tolea - director executiv la Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, a ieşit la pensie fix în ziua votării noii organigrame restrânse a instituţiei

Aleşii locali constănţeni au votat în urmă cu câteva zile noua organigramă a Primăriei Constanţa, care va avea 120 de posturi mai puţin. Acestora li se adaugă şi cele 145 de posturi care erau vacante şi pe care autorităţile locale le-au anulat în baza Ordonanţei de Guvern nr. 63/2010 date de Guvern.

Aşa cum arată proiectul de hotărâre nr. 51 referitor la aprobarea statului de funcţii şi organigramei aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa şi instituţiilor subordonate Consiliului Local, de pe lista disponibilizaţilor care îşi vor pierde postul fac parte şi personaje care au stat de-a dreapta şefului.
Potrivit proiectului de hotărâre, pe fiecare direcţie în parte, din cele 19 din aparatul de specialitate al primarului, posturile restructurate sunt în marea lor majoritate de directori executivi adjuncţi. Acestora li se adaugă şi posturile vacante de la fiecare direcţie în parte, dar şi restructurarea întregului Birou Corp Control din zona Peninsulară, cele două posturi publice care rămân adăugându-se Serviciului Urbanism şi Serviciului de Implementare Plan Integrat de Dezvoltare. p2-primarie_plecari_-_-_primaria_constanta.jpg

Arhitecta şefă rămâne fără adjunct

Dintr-un total de 798 de posturi care trebuie să rămână în aparatul de specialitate al primarului, plus instituţiile subordonate, 521 sunt în cadrul primăriei, dintre care 64 sunt funcţii publice de conducere, 423 de execuţie, iar 34 de natură contractuală.
Din cele 13 direcţii din cadrul primăriei, fiecare cu câte un director executiv şi director executiv adjunct, autoritatea locală trebuie să renunţe la cinci adjuncţi. Practic, doar patru vor pleca efectiv din cadrul instituţiei, un post de director executiv adjunct, din cadrul Direcţiei de Corp Control, fiind oricum liber încă din 2008. Cu alte cuvinte, direcţia condusă de Ionuţ Pripiş va rămâne integrată cu tot cu directorul executiv Dayan Fetislam.
De pe lista celor care trebuie să părăsească primăria face parte şi directorul adjunct la Direcţiei de Urbanism, Nicoleta Constantin. Aceasta o lasă singură pe arhitecta-şefă Luiza Popa, pentru că postul de adjunct s-a desfiinţat ca urmare a scăderii numărului de funcţii publice. Şi Direcţia de Patrimoniu, condusă de Ramona Dospinescu, rămâne fără adjuncta Graţiela Rusu, din acelaşi motiv ca şi colega sa de la Urbanism. De altfel, în urmă cu câteva zile, înainte să se facă publică noua organigamă, Dospinescu credea că se află pe lista disponibilizaţilor.

Biroul din peninsulă al Corp Control, desfiinţat

Tot din cadrul Direcţiei de Urbanism va fi desfiinţat şi Biroul Peninsulă cu şase funcţii publice, dintre care trei erau vacante şi trei ocupate de Ancuţa Gemănaru - consilier, Georgiana Soare - inspector, Selda Borali - referent. Şi de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul primăriei, aflată sub conducerea lui Constantin Racu, trebuie să plece adjuncta Antonela Fulvia Dinescu.  
La Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente trebuie să rămână 19 posturi, însă şi de aici trebuie să plece un director executiv adjunct. Numai că la această direcţie restructurările s-au nimerit, se pare, numai bine, din moment ce exact în ziua în care a fost votat proiectul de hotărâre cu desfiinţarea postului de director executiv adjunct, cea care ocupa acest fotoliu, Tudoriţa Tolea, a ieşit la pensie. Cu alte cuvinte, restructurarea postului nu o va afecta prea mult pe Tolea, din moment ce ea oricum pleca din administraţia locală. Tolea a fost pentru o lungă perioadă de timp directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul administraţiei locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii