Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce se vrea desfiintarea organizatiei municipale a PD-L?

ro

16 Mar, 2010 03:40 3063 Marime text
cap_6.jpgIoan Toanchină, vicepreşedinte în Biroul Permanent Judeţean a solicitat, la sfârşitul lunii ianuarie, ca printre modificările aduse statutului partidului să fie inclusă şi propunerea sa de înfiinţare a funcţiei de preşedinte de organizaţie de colegiu - direct subordonate organizaţiei judeţene - şi astfel să se reducă atribuţiile Biroului Permanent Municipal. Acest lucru ar duce la desfiinţarea organizaţiei municipale a partidului.

Cel mai vizat de eventuala adoptare a modificării ar fi actualul preşedinte al PD-L de la municipiu, Florian Constantin, care şi-a exprimat deja opţiunea, în cadrul partidului, de a rămâne în fruntea organizaţiei, în detrimentul funcţiei de director la ITM, dacă modificările la statutul funcţionarilor publici vor fi adoptate.

Practic el a propus ca fiecare colegiu să aibă câte un reprezentant - preşedinte al organizaţiei de colegiu şi un secretar executiv care să facă parte din noul BPJ reorganizat. În argumentarea propunerii, Toanchină a mai precizat că, municipiul Constanţa se regăseşte în cinci din cele zece colegii uninominale.

pdl_ioan_toanchina_01.jpgZvonurile spun că propunerea democrat-liberalului ar fi de fapt o încercare de atac tocmai la adresa actualului şef de organizaţie municipală, Florian Constantin. În schimb, contactat telefonic, cel care a iniţiat propunerea susţine că nu s-a referit la nimeni la momentul în care a gândit această modificare şi doar la faptul că printr-o astfel de alcătuire a BPJ se asigură o „reprezentare corectă şi egală" la nivelul judeţului. „În condiţiile în care municipiul este format din trei colegii şi încă două bucăţi, m-am gândit că ar fi bine să se procedeze la astfel de situaţii şi într-un final să se ajungă la desfiinţarea organizaţiei municipale. Deciziile Biroului Permanent Judeţean oricum sunt direcţionate către colegii şi către conducerea de la municipiu, iar aceştia erau executanţii. Ar fi existat posibilitatea ca deciziile de la municipiu să se suprapună cu cele de la judeţ", a susţinut Toanchină.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al PD-L, Mihai Petre, propunerea lui Troanchină nu a fost discutată la momentul în care a fost preluată şi transmisă la centru spre dezbatere. Şi deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş a spus acelaşi lucru, precizând că s-a discutat în schimb - în ceea ce priveşte organizaţia municipală a partidului - că în cazul în care directorii de deconcentrate vor trebui să aleagă între directorat sau funcţia din partid, actualul şef de organizaţie a partidului, Florian Constantin, va alege să facă politică, în detrimentul funcţiei de şef de instituţie. „Dacă ar alege funcţia de director, se vor face alegeri la municipiu. Deocamdată să vedem cum se va termina problema cu modificarea de statut a funcţionarilor publici", a mai adăugat Iorguş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pentru xanax 16 Mar, 2010 20:38 Daca iei asa de mult xanax, e normal sa nu stii cine este d-nul Toanchina si daca nu stii, ce dracu te mai bagi in discutii. Oricum plavanul de florian nu merita sa fie nici director si nici presedinte de municipala. Sper ca PD-ul sa se trezeasca din letargie si sa puna in functii oameni adevarati si cinstiti.Succes domnule Toanchina!
  • CRISTINA et.comp. 16 Mar, 2010 20:04 Are si P.D.L.-ul asta de 2 bani o persoana mai acatarii,nu hiene fomiste si analfabete ca majoritatea si vor sa-l casapeasca. Nu va mai saturati de functii!
  • florin 16 Mar, 2010 15:26 la cat de pierdut in spatiu e domnul toanchina, nimeni nu o sa-l ia in seama. nici nu merita. trimiteti-l dracu la azil.
  • mambo 16 Mar, 2010 01:18 Bravo Lui Toanchina. Si uite asa scapa PD-L de multi care nu au ce cauta pe acolo
  • xanax 16 Mar, 2010 01:07 cine mai e si toanchina asta ca nu am auzit de el