Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii - Tusac a inaintat un buget nevotat la Trezorerie Tusac - „Sunt plecati cu sorcova" (document)

ro

24 Mar, 2010 02:52 2113 Marime text

tusac_des.jpgScandalul bugetului local din Mangalia este departe de a se fi stins. Dacă edilul Mihai Claudiu Tusac ieşea la atac luni, afirmând că bugetul local nu a fost primit de Trezoreria Constanţa pe motiv că acesta este unul ce suferă de „dezechilibrul bugetar, în sumă absolută de 805.000 lei, dintre cheltuieli şi venituri", ieri, consilierii locali acuzaţi de acest lucru au ieşit la contraatac.

Aceştia afirmă că „primarul Mihai Claudiu Tusac a înaintat Trezoreriei Constanţa alt buget decât cel ce a fost votat de Consiliul Local în şedinţa din data de 11.03.2010, fără a fi semnat de preşedintele de şedinţă, consilierul local Sorin Andrei şi fără a ţine cont de amendamentele formulate de consilierii locali. Cu rea credinţă acesta a transmis un buget în care cheltuielile depăşeau veniturile cu suma de 805 mii lei, buget care nu este cel votat de consiliul local". Consilierii spun că Tusac comite „fapte deosebit de grave în complicitate cu funcţionari din primărie" şi că vor sesiza organele de anchetă penală să verifice legalitatea acestor acţiuni.

Pentru a-şi dovedi spusele, consilierii au anexat comunicatului de presă remis în cursul zilei de ieri, corespondenţa dintre domniile lor şi Trezoreria Constanţa, dar şi amendamentele în forma aprobată de cei 12 aleşi la şedinţa de consiliu de luna aceasta, în care veniturile şi cheltuielile au aceeaşi valoare. Consilierii mai spun că, săptămâna aceasta, vor convoca o şedinţă extraordinară, în care să fie lămurite toate aspectele bugetului mangaliot.

Tusac spune că a depus bugetul şi la Prefectură

„Cel mai simplu pentru consilierii locali era să spună că «am greşit, hai să vedem ce se mai poate face», dar ei, dimpotrivă, vin cu acuze şi cu ameninţări", afirmă, în replică, primarul Mihai Claudiu Tusac. „Chiar sunt curios la ce organe de anchetă se vor duce. Când a trebuit să semneze bugetul, au spus că «ne e frică, ştim că am greşit», se gândeau la tot felul se scenarii. Ne-au trimis o adresă prin care spun că vor un proiect de hotărâre prin care să se facă amendamente la amendamente, că şi-au dat seama că bugetul e în afara legii şi că vor să rectifice. Iar acum aud că au trimis presei un cu totul alt document, în care cer anchetarea mea şi a funcţionarilor... Eu cred că sunt plecaţi cu sorcova", concluzionează Tusac, care mai spune că bugetul a fost depus şi la Prefectura Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii