Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali au aprobat doua proiecte europene ce riscau sa fie pierdute in cateva zile

ro

16 Jan, 2010 03:07 1238 Marime text

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit ieri, în şedinţă extraordinară, pentru a vota proiectele de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate, proiectului şi cheltuielilor pentru „Club Nautic Callatis", încheierea de convenţii pe o perioadă de cinci ani pentru terenurile închiriate pentru amplasarea de garaje, repartizarea locuinţelor sociale de la M.I. Dobrogeanu, reglementarea juridică a unor spaţii, însuşirea unor suprafeţe de teren ca făcând parte din domeniul public al oraşului, administrarea sălii de sport a Liceului „Callatis".

Totodată, în şedinţa extraordinară de ieri, a fost aprobat, de urgenţă, studiul de fezabilitate, proiectul şi costurile legate de acesta şi a parteneriatului obiectivului de investiţii „Callatis - Istorie la Malul Mării Negre - Măsuri de Conservare, restaurare şi valorificare a patrimoniului istoric şi cultural al Municipiului Mangalia". Acest proiect, în cazul în care nu ar fi fost finalizat şi „trecut" prin Consiliul Local până la finele acestei luni, ar fi riscat să fie definitiv pierdut, dată fiind amânarea sa cu peste un an de zile.

Consilierii au amânat luarea unei decizii în cadrul proiectului privind atribuirea de loturi pentru construcţia de locuinţe, întrucât, afirmă secretarul primăriei, Daniel Vlădescu, există o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi ce încă nu are stabilită situaţia juridică.

Mincă promite dezvăluiri post - Tusac ce vor „îngrozi" pe toată lumea

Edilul interimar Ion Mincă şi-a făcut, în cadrul şedinţei, o scurtă trecere în revistă a celor 30 de zile de mandat. „Am reuşit deblocarea a zeci de certificate de urbanism, lăsate în aşteptare de doi ani de zile. Totodată, am deblocat proiectele private de învestiţii, reuşind astfel să relansez activitatea economică a Municipiului Mangalia. Tot în acest răstimp Consiliul Local a repartizat locuinţele sociale, ce trebuiau date oamenilor încă de anul trecut", a spus Ion Mincă.

Acesta afirmă că se lucrează intens la realizarea bugetului local şi i-a chemat să contribuie la acest proiect şi pe partenerii de la PSD.

Nu s-a scăpat prilejul de a nu fi amintită şi „greaua moştenire" lăsată de fostul primar, Mihai Claudiu Tusac. Plăţi de 670 miliarde de lei vechi către „lucruri nepalpabile", alături de o datorie de 132 de miliarde de lei pe care primăria o are faţă de Rominterm (94 de miliarde de lei), ADPP (10 miliarde de lei) şi Polaris SA (15 miliarde de lei). Mincă a mai spus că, săptămâna viitoare, va înmâna tuturor celor ce doresc dosare ce vor cuprinde toate ilegalităţile şi toate numele celor care au profitat de pe urma acestora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii