Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru - „Mi-l doresc pe Iorguş la conducerea Comisiei de Administraţie" Liderul PDL vrea ca plajele să fie administrate de primăriile litorale

ro

23 Sep, 2011 01:46 1554 Marime text
Chiru_Gigi_Chiru_1.jpgEvaluările conducerilor deconcentratelor locale se amână din nou, Biroul Permanent Judeţean urmând să se reunească abia săptămâna viitoare. Preşedintele organizaţiei PDL Constanţa, Gigi Chiru, precizează că mai este timp suficient pentru evaluarea colegilor, dar cu siguranţă procesul nu s-a terminat. Până atunci, în calitate de lider judeţean, Chiru are de făcut lobby la Bucureşti în favoarea colegului său Zanfir Iorguş. Deputatul constănţean este nominalizat de partid pentru preluarea preşedinţiei Comisiei pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, funcţie rămasă vacantă după ce Sulfina Barbu a devenit ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. În acest moment, Iorguş, membru al Comisiei, îl are drept contracandidat pe colegul său de partid Vasile Gherasim, deputat şi fost primar de sector în Bucureşti. Preşedinţia Comisiei de Administraţie urmează să se tranşeze în şedinţa Biroului Permanent Naţional de la începutul săptămânii viitoare.

„Am câteva proiecte de promovat şi implicit am nevoie de ajutorul colegului nostru"

Liderul local al PDL Constanţa nu face un secret din faptul că numirea lui Iorguş în fruntea Comisiei de Administraţie nu ar însemna doar o bilă albă pentru întreaga organizaţie, ci mai ales posibilitatea promovării unor proiecte locale la nivel parlamentar. „Cu siguranţă, dacă voi fi consultat, voi da recomandare pozitivă pentru Zanfir Iorguş, mai ales că am câteva proiecte pe care îmi doresc să le pot promova cu sprijinul său. Este vorba de o iniţiativă ce vizează modificarea Legii Turismului în sensul în care se impune să rezolvăm o problemă care ne doare pe noi toţi constănţenii. Dorinţa mea este ca la nivelul fiecărei localităţi să se înfiinţeze o structură în cadrul primăriei, care să se ocupe de administrarea plajelor şi a zonei de turism de pe întreg litoralul. Sper să găsesc susţinerea lui Iorguş în momentul în care va prelua Comisia de Administraţie de la Camera Deputaţilor", a declarat Gigi Chiru.

Dezbatere pe Legea Turismului la Neptun

Comisia de Administraţie Publică, în formula condusă de Sulfina Barbu, a organizat şedinţa de comisie în luna august, având ca temă exact Legea Turismului. Din dezbaterile care s-au desfăşurat la Neptun a rezultat că se doreşte ca Legea Turismului să devină o lege cadru pentru dezvoltarea turismului în România, o lege care să reglementeze nu numai turismului de pe litoral, ci şi turismul din celelalte zone, iar această lege să fie funcţională cinci-zece ani de acum încolo şi să nu mai fie necesară modificarea ei. O serie de amendamente care deja au fost acceptate au rămas în discuţie între minister, membrii comisiei şi ceilalţi participanţi la dezbateri, inclusiv primarii localităţilor riverane Mării Negre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sergiu 23 Sep, 2011 19:09 Iorgus se "prabuste" daca va fi "sustinut" de Chiru,