Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce parlamentari fac campanie pentru Geoana

ro

05 Nov, 2009 02:17 1732 Marime text
cap_1.jpgSenatorul Nicolae Moga susţine că nu are nicio funcţie în partid ca să împartă pliante # Matei Brătianu va face campanie aşa cum va decide organizaţia

Toată suflarea pesedistă de la Constanţa s-a mobilizat să-l ajute pe Mircea Geoană să iasă preşedintele României. Fiecare dintre cei şapte deputaţi şi senatori sunt implicaţi activ în campanie, mobilizându-şi propriile forţe pentru a duce la îndeplinire obiectivul stabilit: instalarea lui Geoană pe cel mai înalt fotoliu în stat.

Chiar dacă se află internată în spital şi în concediu fără plată de la Camera Deputaţilor, deputatul PSD în colegiul 8, Manuela Mitrea, şi-a mobilizat din timp oamenii în colegiul pe care îl conduce. „Fac campanie pentru colegul meu la fel de intens cum am făcut pentru mine, anul trecut. Am şase echipe de câte cinci oameni, care merg pe teren, împart pliante, vorbesc cu oamenii care au nelămuriri", a evidenţiat Mitrea. Întrebată dacă participă alături de ei pe teren, parlamentarul ne-a declarat că momentan nu, din două motive: „Sunt foarte mulţumită de ceea ce fac, cum se descurcă şi, în al doilea rând, sunt încă internată în spital". De altfel, Manuela Mitrea nici nu va participa la lansarea de sâmbătă a şefului său, dată fiind situaţia delicată în care se află în această perioadă.

Deputatul social-democrat Matei Brătianu a fost mult mai reţinut, comparativ cu colega sa de Cameră. Întrebat cum îl va ajuta el pe şeful său de partid pentru a lua cât mai multe voturi din colegiul pe care îl coordonează, Brătianu a susţinut sec, fără nicio altă completare, că va face campanie „aşa cum va decide organizaţia". Ne-a declarat în schimb că va fi prezent, sâmbătă, la lansarea oficială a şefului său.

colaj_1.jpg„Mircea Geoană este uşor de recomandat"

Antonella Marinescu va fi implicată intens în campania pentru ajutarea şefului său de partid. „De mâine (n.r. astăzi) voi fi în campanie, mai ales că săptămâna viitoare avem liber de la Camera Deputaţilor şi ne vom preocupa intens". Cât despre acţiunile pe care le va întreprinde în acest sens, Marinescu a susţinut că va face acelaşi fel de campanie precum a făcut la parlamentarele din 2008, pentru ea. „O să merg să stau de vorbă cu oamenii din colegiul meu, voi împărţi pliante, le voi explica de ce trebuie să-l voteze pe candidatul nostru. Mă vor ajuta organizaţia de femei şi oamenii care îi am mobilizaţi pe zona mea", a mai completat deputatul PSD.

În acelaşi ton a răspuns şi colega sa, Cristina Dumitrache, care a susţinut că va proceda la fel cum se comportă de un an încoace, de când a câştigat mandatul de deputat: va merge în colegiu şi va sta de vorbă cu oamenii, explicându-le de ce Geoană merită să fie votat: „Eu cred că oamenii merită să le acorzi timp să le explici de ce trebuie un candidat votat şi de ce nu. Mircea Geoană este uşor de recomandat, nu este nevoie de multă bătaie de cap în acest sens". Cât despre ceea ce vor face oamenii mobilizaţi în fiecare localitate din colegiul său, Cristina Dumitrache a susţinut că aceştia sunt suficient de mulţi ca să facă o campanie intensă şefului lor de partid. „Oricum, oamenii ştiu dinainte cu cine vor vota", a mai completat Dumitrache.

„Eu nu fac acum campanie"

Senatorul PSD Nicolae Moga ne-a declarat scurt şi la obiect că el nu face campanie pentru Mircea Geoană şi nici nu împarte pliante cu acesta: „Eu nu am vreo funcţie în partid ca să împart pliante. Sunt doar membru în Consiliul Judeţean al PSD. Există staff de campanie care să se ocupe de asta. Eu mă duc în fiecare localitate din colegiu, stau de vorbă cu oamenii, aşa cum am stat şi până acum". Cât despre calea pe care o va adopta pentru a-i convinge pe alegători că Geoană este cel care merită votat, Moga a susţinut că el nu va face nimic să-i convingă, „ei trebuie să se convingă singuri". Iar Alexandru Mazăre şi Eduard Martin nu au răspuns la telefon, fiind, probabil, mult prea ocupaţi, unul cu votul de ieri, din Parlament, altul cu cine ştie ce.

{mos_ri:Mircea Geoana} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tarxvfzls-a 05 Nov, 2009 22:42 Basescu zicea ca vara nu-i ca iarna acum zice tzuica nu-i ca pruna ! Suntem condusi de un nebun !
  • tarxvfzls-a 05 Nov, 2009 22:34 Basescu nu are sange in el. Nu are sange sa il desemneze pe primarul sibian prim ministru. Nu vrea sa fie gospodar. JOS BASE!
  • tarxvfzls-a 05 Nov, 2009 22:32 Geoana este unul dintre cei mai buni politicieni ai momentului. Nu l-am vazut sa bea sau sa flirteze cu colegele de partid. este un om cu principii si cu familie. Vreau ca el sa fie capul familieii ROMANIA. Pentru o Romanie din nou libera.