Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce ii cere lui Nemirschi comisia parlamentara

ro

02 Jul, 2009 02:22 994 Marime text
Comisia parlamentară care va studia legalitatea contractului acordat de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, „Campania de promovare a Programului Operaţional Sectorial Mediu, Lot II - Difuzare/Publicare", este însărcinată, ca până la 14 august, să desluşească iţele contractului acordat. Potrivit hotărârii de înfiinţare a comisiei de anchetă, şedinţele acesteia sunt publice. 

Nicolae Nemirschi ar fi cheltuit peste o jumătate de milion de euro ca să promoveze programul de mediu. Afacerea s-ar fi făcut fără licitaţie, iar firma câştigătoare ar fi una abonată la contractele cu statul.

Potrivit Hotărârii nr. 30 din 24/06/2009, publicată în Monitorul Oficial nr. 448 din 30/06/2009, Comisia de anchetă este „împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor, instituţiilor şi oricăror structuri de specialitate ale statului şi ale autorităţilor administraţiei publice locale, altor organisme şi cetăţenilor să îi pună la dispoziţie datele şi materialele considerate necesare şi utile pentru clarificarea obiectivelor anchetei" (Art. 7.1). De asemenea, membrii comisiei are dreptul de a chema orice persoană la audieri care, prin declaraţiile sale, pot contribui la aflarea adevărului. De asemenea, instituţiile şi autorităţile publice care au legătură cu aspecte legate de obiectivele anchetei sunt obligate, în condiţiile legii, să răspundă la solicitările Comisiei în termenul stabilit de aceasta. În cazul în care membrii vor considera că, „pentru lămurirea unor fapte sau împrejurări, este necesară întocmirea unor rapoarte de expertiză, Comisia de anchetă va solicita efectuarea de expertize" (art. 8 .4).

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii