Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Mangaliei, intre refuzul Trezoreriei Constanta si semnatura presedintelui de sedinta

ro

23 Mar, 2010 03:01 1327 Marime text

Bugetul Mangaliei a fost respins de către Trezoreria Constanţa, după cum anunţă un comunicat al primăriei localităţii. Într-o adresă semnată de trezorierul-şef al instituţiei constănţene, Laurenţiu Mateizer, se arată că „...vă comunicăm că nu-l putem primi (bugetul) în varianta prezentată, datorită dezechilibrului bugetar, în sumă absolută de 805.000 lei, dintre cheltuieli şi venituri". Mai mult, datorită faptului că bugetul, în actuala variantă a fost respins, o eventuală reevaluare a sa ar duce la depunerea lui peste termenul stabilit de lege. Prin urmare, există posibilitatea ca primăria şi instituţiile adiacente acesteia să funcţioneze pe bugetul lui 2008, întrucât nici anul trecut nu a existat un buget aprobat de Consiliul Local.

„Primăria municipiului Mangalia nu mai poate efectua cheltuieli decât în limita veniturilor proprii, deoarece: „...începând cu data prezentei, dispunem sistarea alimentării cu cote şi sume defalcate din TVA, până la aprobarea şi depunerea la DGFP a bugetelor de venituri şi cheltuieli". În această situaţie, se pot efectua plăţi numai în limita celorlalte venituri încasate la bugetul local. Adică, nu se mai pot plăti: salariile profesorilor, ajutoarele financiare pentru persoanele defavorizate, drepturile salariale ale celor care asistă persoanele cu handicap şi nu mai sunt bani suficienţi pentru achitarea drepturilor de personal la Evidenţa Populaţiei", se arată în comunicatul remis redacţiei de către Biroul Mass-Media al primăriei.

Consilierii locali spun că, dimpotrivă, amendamentele lor au dus la un echilibru în bugetul local, adică 838 de miliarde de lei la venituri şi tot atât la cheltuieli. În plus, afirmă aceştia, preşedintele de şedinţă Sorin Andrei nu a semnat acest buget. Prin urmare, spun aceştia, bugetul trimis de primar la Constanţa nu este unul legal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii