Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Blestematul" PSD Constanta vrea lider la Centru

ro

06 Feb, 2010 06:15 897 Marime text

cap_8.jpgLa finele săptămânii viitoare, social-democraţii constănţeni s-ar putea reuni în Conferinţa Judeţeană Extraordinară

Decizia Consiliului Naţional al PSD privind organizarea Congresului extraordinar al partidului în data de 20 februarie, impune filialelor din teritoriu să îşi stabilească reprezentanţii.

Congresul extraordinar al PSD ar putea fi considerat pentru social-democraţi un moment de răscruce. Desemnarea delegaţilor va conta pentru fiecare dintre cei cinci aspiranţi anunţaţi pentru şefia PSD.

Cine va prelua frâiele celui mai mare (deocamdată) partid de opoziţie va avea o mare responsabilitate, iar pretenţiile celor ce vor susţine noua echipă vor fi clare: obţinerea de fonduri în teritoriu şi revenirea la putere. Dar, până atunci, fiecare organizaţiei judeţeană a PSD a trecut la etapa de „calcule" şi, în funcţie de opţiune, la desemnarea delegaţilor pentru congres. Potrivit secretarului executiv al PSD Constanţa, conferinţele judeţene trebuie derulate în perioada 5 - 17 februarie. „La noi, cel mai probabil, Conferinţa Judeţeană va fi programată după data de 13 februarie", a adăugat Dragomir. Cât priveşte norma de reprezentare a filialei constănţene, aceasta ar putea fi aceeaşi cu cea de la congresul anterior al PSD. Asta pentru că, surse din partid au afirmat că, deşi numărul membrilor organizaţiei judeţene PSD Constanţa a crescut de atunci (n.r. referire la ultimul congres PSD), nu s-a mai cerut nici o raportare la Centru. În circumstanţele actuale, la Congresul extraordinar, PSD Constanţa ar putea fi reprezentată de o delegaţie formată din 38 de persoane.

Decizii... în conferinţă

Voci din PSD Constanţa susţin că această Conferinţă extraordinară judeţeană ar putea avea loc la finalul săptămânii viitoare şi, abia atunci, este posibil să se discute şi „aspecte de interes". Afirmaţia se confirmă dacă ţinem cont că, la Conferinţa judeţeană a PSD Constanţa, ce a precedat congresul în cadrul căruia Mircea Geoană a preluat conducerea partidului, iar Miron Mitrea a pierdut funcţia de secretar general în favoarea lui Titus Corlăţeanu, preşedintele organizaţiei constănţene, Radu Mazăre, a făcu public tandemul său preferat. La vremea aceea, Mazăre l-a dorit pe Geoană preşedinte şi pe Mitrea secretar general, însă votul secret i-a îndeplinit dorinţa doar pe jumătate.

Acum, Geoană a fost şters de pe lista lui Mazăre, iar şansa lui Mitrea de a accede la această funcţie pare mai mică în comparaţie cu cea a lui Adrian Năstase, ceea ce, aparent, complică lucrurile.

Pe lângă exprimarea unor opţiuni, care s-ar putea materializa în formularea unei rezoluţii de susţinere pentru un anumit candidat sau tandem, social-democraţii constănţeni vor desemna delegaţii la congres şi vor conveni asupra unor eventuale modificări ale Statutului PSD. Totodată, nu este exclus ca, în funcţie de disponibilitatea unor colegi, pesediştii constănţeni să poată stabili persoanele care să încerce obţinerea unei funcţii în structura de conducere centrală a partidului. „Cineva, din partea noastră, ar trebui să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte. Constanţa ar trebui să aibă un om în Biroul Permanent mai ales pentru că, aici, PSD parcă este blestemat să stea în opoziţie. Votul nostru trebuie să fie acordat şi pentru sprijinul ulterior al filialei", este de părere şi secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii