Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias la întâlnirea cu liderii sindicatelor „Eu aş vota moţiunea, dar pe cine punem în loc?!“ (galerie foto)

ro

23 Oct, 2010 00:00 1262 Marime text
8_protest.jpg„Credeţi că ne mai votează cineva acum pe noi, guvernare care a tăiat salariile?“, a susţinut ieri senatorul Mircea Banias la întâlnirea pe care a avut-o cu liderii sindicatelor constănţene, adăugând că este în stare să voteze moţiunea de săptămâna viitoare însă are motive de îngrijorare atunci când se gândeşte cine va veni în locul pedeliştilor.

Liderii sindicatelor constănţene din administraţia locală, judeţeană, şi nu numai, care au protestat din nou ieri în faţa sediului PDL de la Gară au reuşit să comunice celor doi parlamentari PDL, Mircea Banias şi Constantin Chirilă problemele pe care le au şi pentru care ies în stradă, de o săptămână, în speranţa că aceştia vor duce mesajul mai departe. Chiar dacă au promis că se vor afla zi de zi în faţa sediului PDL de la Gară, ieri funcţionarii din administraţia publică locală şi judeţeană împreună cu colegii lor de la Direcţia de Pază şi DGASPC Constanţa nu s-au mai deplasat la sediul partidului pentru că întrevederea pe care delegaţia de protestatari a avut-o cu subprefectul Aidun Curt Mola a ţinut prea mult şi nu s-au mai încadrat în intervalul pentru care aveau aprobare de la autorităţi. În faţa Prefecturii însă, unde s-au adunat în jurul orei 12.00, greviştii şi-au strigat aceleaşi nemulţumiri legate de salariile mult prea mici pe care aceştia au ajuns să le primească. De altfel, profitând de faptul că ieri, prefectul Claudiu Iorga-Palaz şi-a aniversat ziua de naştere, delegaţia de protestatari care a transmis viceprimarului Aidun Curt-Mola nemulţumirile, i-au înmânat directoarei cancelariei prefectului, Corina Cuşa, un tort din carton pe care erau lipite mai multe fluturaşe de salarii.

„Nu ne ajutaţi cu nimic“

În timp ce aceştia stăteau la sediul prefecturii de vorbă cu subprefectul, la sediul PDL de la Gară, nu mai mult de 70 de sindicalişti de la BNS, CSDR şi Cartel Alfa au încercat să protesteze cât au putut de mult astfel încât cei aflaţi în sediul de la Gară să-i bage în seamă. După ce şi liderii de sindicat de la primărie, Consiliul Judeţean Constanţa şi Poliţia Locală au ajuns la sediul PDL, împreună cu Lică Neagu de la Camera Taximetriştilor, Ioana Purcărea de la Sindicatul Liber al salariaţilor din învăţământul preuniversitar au intrat la discuţii cu cei doi parlamentari constănţeni. Fiecare dintre aceştia şi-au prezentat nemulţumirile legate de modificarea codului muncii, diminuarea salariilor, dar şi despre sporurile date în 2009 pe care Curtea de Conturi le-a declarat ilegale. „Nu mai putem să ne negociem salariul acum cu primarul în condiţiile în care Curtea de Conturi este pusă pe noi tot timpul. Curtea de Conturi produce un genocid în Constanţa“, a declarat Mirela Carabaş, liderul sindical al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administraţia Locală.
„Nu ne ajutaţi cu nimic“, i-a replicat liderul sindicaliştilor din CJC, George Târnoveanu.
Acuzat de cei prezenţi că cei doi parlamentari pedelişti nu votează moţiunea de cenzură de săptămâna viitoare, Mircea Banias le-a replicat: „Eu aş vota moţiunea, dar ce punem în loca?! Punem PSD sau pe Antonescu?“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioana 23 Oct, 2010 08:54 Asa este nu au facut nimic pentru Constanta,mare rusine,numai interese personale,