Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias „Antonescu - un soricel care ar incerca sa manance o pisica"

ro

08 Mar, 2010 04:19 1372 Marime text
banias_des53.jpgDemocrat-liberalii constănţeni au urmărit de pe margine modul de desfăşurare a Congresului PNL

Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că şansele unei colaborări viitoare cu liberalii sunt mici cu Antonescu la conducerea PNL.

„Acţionarul PNL rămâne în continuare Dinu Patriciu, care tocmai i-a prelungit mandatul de director cu încă patru ani, lui Crin Antonescu. Cu domnul Antonescu la conducerea PNL mi-e greu să cred că va exista o colaborare între PD-L şi PNL", a afirmat Banias. Chiar şi aşa, a declarat democrat-liberalul, unificarea dreptei trebuie să continue alături de politicieni care nu sunt neapărat membri ai PNL.

Şeful PD-L Constanţa s-a declarat dezamăgit de ceea ce a văzut la Congresul PNL. „Mă aşteptam să văd, la Congresul de sâmbătă, dezbaterea unor proiecte liberale, dar tot ce am văzut a fost o demonstraţie de forţă prin care a fost consolidată puterea unui individ în fruntea partidului", a afirmat Banias. Democrat-liberalul a catalogat drept „nesănătoasă" obsesia lui Crin Antonescu pentru Traian Băsescu şi PD-L. „A-ţi propune să destructurezi un partid ca PD-L e ca şi cum un şoricel ar încerca să mănânce o pisică", a afirmat pedelistul.

PSD şi PNL vor să-şi păstreze locurile în comisii

Mircea Banias a adăugat că grupul senatorilor care au părăsit PNL şi PSD s-a mărit şi că s-a creat o problemă în ceea ce priveşte locurile pe care aceştia le ocupă în comisiile de specialitate. Mai exact, democrat-liberalul a afirmat că atât PNL cât şi PSD doresc să-şi păstreze locurile în comisii, dar să îi excludă din aceste structuri pe cei care au părăsit grupurile lor parlamentare. Banias a precizat că acest lucru nu este posibil, întrucât dacă ar rămâne doi sau trei senatori la fiecare dintre cele două partide nu ar avea cum să facă parte din toate comisiile. În consecinţă, PD-L a propus şefului Senatului să se iniţieze o propunere legislativă prin care senatorii să-şi păstreze locurile în comisii, însă Mircea Geoană a refuzat. De aici şi cererea PD-L de revocare a acestuia din funcţie. „Prin refuzul său, Mircea Geoană a încălcat prevederile legii, astfel încât PD-L şi parlamentarii independenţi au cerut demararea procedurii de revocare a sa din funcţie", a subliniat Mircea Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Crin 08 Mar, 2010 13:13 Nea Mircea vezi-ti de scaunul tau ca vad ca nu e prea sigur,iar soricelul daca creste poate fi sobolanul care o terfeleste pe pisicuta voastra.In 2005 nu ve-ti fi mai tari ca noi la candidatul de presedinte -chiorul se pensioneaza-