Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

ro

11 Aug, 2022 00:00 2790 Marime text
  • Mircea Marius Banias a avut două mandate de senator, în perioada 2008 -  2016 și două de deputat în legislatura 2016-2020 și, respectiv, din 2020 până în prezent.
  • Partidele care i-au adus candidatura și mandatele în parlament sunt, cronologic, Partidul Democrat Liberal, Partidul Conservator (Dan Voiculescu), ALDE (Călin Popescu Tăriceanu) și PNL.
  • Sursele de venituri ale familiei Banias sunt din funcțiile politice ale celor patru ani de mandate în parlament, din activitatea de profesor a soției, din închirieri, dar și din activitățile societăților comerciale declarate.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Mircea Banias, patru mandate în Parlamentul României
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat ales pe listele  PNL, la alegerile parlamentare din 2020, în prezent membru în Fundația pentru Democratizarea României – Constanța.
 
Mircea Marius Banias a avut două mandate de senator, în perioada 2008 -  2016 și două de deputat în legislatura 2016-2020 și, respectiv, din 2020 până în prezent.
 
Partidele care i-au adus candidatura și mandatele în parlament sunt, cronologic, Partidul Democrat Liberal, Partidul Conservator (Dan Voiculescu), ALDE (Călin Popescu Tăriceanu) și PNL.
 
Sursele de venituri ale familiei Banias sunt din funcțiile politice ale celor patru ani de mandate în parlament, din activitatea de profesor a soției, din închirieri, dar și din activitățile societăților comerciale declarate.
 
Societățile comerciale declarate sunt  Euro Shipping Services SRL, Ban-Com SRL și ETI Comercial SRL, iar soția parlamentarului mai declară venituri de la Euro Trainig Center SRL și Asociația Acced Constanța.
 
În declarația de interese din 2008 a mai menționat și societatea Interprest Trading SRL, iar în cea din 2014 SC Euro Shipping Services SRL, provenită din divizarea societății Euro Shipping Services.
 
Partenerii sunt familia, părinți și frate în societatea Ban-Com SRL, Mironescu Laurențiu și Bălan Doina Elena în Euro Shipping Services și fratele Banias Emil Sorin în societatea ETI Comercial SRL.
 
Tatăl parlamentarului, Banias Emil, administrează alături de Mironescu Adriana Carmen societatea Euro Shipping Services SRL, care, la rândul ei, deține 75% din Euro River Transport SRL, iar diferența de procente 25% este deținută de asociatul Macarie Ioana.
 
Administratorii sunt aceeași, respectiv, tatăl parlamentarului, Banias Emil, administrează alături de Mironescu Adriana Carmen și în plus Macarie Emilian.
 
Soția parlamentarului, Banias Ramona Virgina, declară venituri și din societatea Euro Training Center, înființată în 2005, cu activitate alte forme de învățământ, unde este asociat unic și administrator.
 
Scurtă cronologie interese politice, funcții și afaceri
 
În perioada 2005-2008, Mircea Banias a fost director general/consilier la Portul Constanța și președinte PDL Constanța, având și primul mandat de senator.
 
Conform CV postat la Camera Deputaților aferent legislaturii 2016-2020, Mircea Banias a lucrat ca inginer în perioada 2000-2005 la CN APMC, a devenit director general / președinte CA al Port Constanța și până în 2008 are calitatea de consilier la aceeași instituție, în același timp devine președinte al Organizației județene a Partidului Democrat Liberal și câștigă primul mandat de senator la sfârșitul anului 2008.
 
Interesele de afaceri, potrivit declarațiilor de avere completate în 2008 până în prezent, sunt legate în principal de societatea Euro Shipping Services SRL, fondată de asociatul unic Mircea Banias în anul 2001, cu obiect de activitate transporturi maritime.
 
Despre societatea Euro Shipping Sevices SRL istoric
 
În  2001, Mircea Marius Banias pune bazele Euro Shipping Services, cu sediul pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 187, bl. 6, la domiciliul unicului asociat.
 
În 2004, Euro Shipping Services, alături de Romac Invest, înfiinţează Euro River Transport, administrator al noii afaceri fiind Banias.
 
În 2007, Monitorul Oficial spune că business-ul avea alţi asociaţi: Vera Florena Potcoavă, Corneliu Mironescu (defunctul tată al lui Laurenţiu) şi Eugen Răcăuţanu.
 
Cei trei s-au retras şi le-au lăsat locul lui Mircea Banias, Laurenţiu Mironescu şi Ioan Bălan, cel care avea să devină director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA în locul asociatului său, Mircea.
 
În 2008, Petrică Constantin Oprea şi Oana Ionela Roşu, asociaţi ai SC Interprest Trading SRL, îi primesc în firmă pe Laurenţiu Mironescu, Raluca Băsescu, Mircea Banias, Paraschiva Chirică şi societatea Carbofarm Europa.
 
În luna mai a aceluiaşi an, trio-ul Mironescu-Banias-Bălan preia de la Adrian Sarivan SC Betelgeuse Investment SRL şi îi mută sediul în incinta Port, Poarta 2 (Direcţia Sanitară), Construcţia C1, clădire administrativă P+1.
 
Tot în 2008, Betelgeuse Investment fuzionează prin absorbţie cu Euro Shipping Services SRL.
 
De-a lungul vremii, firma care îi reuneşte şi la această dată pe Mironescu, Banias şi Bălan a fost implicată în Euro River Transport (cu Romac Invest) şi Romterminal (cu Sea Container Services şi Euroexpert Grup).
 
SC Euro Shipping Services, firma lui Banias, Mironescu şi Bălan, deţine părţi sociale în două societăţi comerciale: Titan Containers Romania şi Euro River Transport.
 
Declarația de interese completată în calitate de senator în anul 2014 consemnează că Mircea Banias este asociat în SC  Euro Shipping Logistic SRL, precizând că această firmă provine din divizarea societății Euro Shipping Services SRL.
 
În următorul an, veniturile sunt sporite prin declararea sumei 185.864 de lei, sumă care reprezintă contravaloarea părților sociale ale Euro Shipping Logistic SRL.
 
Tranzacția cu GSP Shipyard SRL
 
La începutul anului 2014 are loc divizarea societății, iar în vara aceluiași an cei trei asociați, Banias Mircea, Mironescu Laurențiu și Bălan Elena Doina hotărăsc schimbarea administratorului cu Bratu Dumitru-Romulus, care până de curînd a fost administrator în mai toate firmele grupului GSP.
 
Următorul pas a fost cesionarea părților sociale către Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL.
 
Anul următor, august 2015, în Monitorul Oficial 3987, se publică un proiect de principiu de fuziune prin absorție de principiu, a S.C. Euro  Shipping  Logistic  SRL, în calitate de societate absorbită, de către S.C. Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, în calitate de societate absorbantă.
 
Sursele publice consultate în prezent arată că acest proiect nu a fost finalizat, deorece societatea are asociat unic Grup  Servicii  Petroliere Shipyard SRL și administrator pe Comănescu Gabriel Valentin.

Traseul politic
 
Alegerile parlamentare din toamna anului 2008 au fost lansarea lui Mircea Banias pe orbita politică din capitală .
 
Interesele politice, de atunci până în prezent, așa cum au fost completate personal de parlamentarul constănțean, au glisat la Partidul Conservator în 2013, apoi la partidul lui Tăriceanu, ALDE în 2016, chiar și Pro România în 2019 (Victor Ponta), și, brusc, la alegerile parlamentare din 2020, a candidat de la PNL, unde consemnează funcția de prim președinte al Biroului Politic Județean al filialei Constanța.
 
Ultima declarație de interese, completată în luna iunie a.c, arată că nu este membru în niciun partid politic.
 
Prima declarație în calitate de senator a lui Mircea Marius Banias a fost completată la data de 03 iunie 2013.
 
Din toate declarațiile completate de-a lungul anilor, reiese că bunurile sale imobile, respectiv terenurile și casele, cărora li se adaugă bijuteriile, precum și trei firme anume sunt menționate constant.
 
Patru terenuri intravilane
 
Conform declarației de avere completate în 2013, în calitate de senator, Mircea Banias deține, din 1993, un teren intravilan în Constanța, în suprafață de 11,80 mp.
 
De asemenea, Mircea Banias mai deține alături de soția sa alte trei terenuri intravilane în Constanța, bunurile fiind dobândite în anii 2000 (teren în suprafață de 88 mp), 2005 (teren de 301 mp) și în 2012 (teren în suprafață de 150 mp). Toate cele patru terenuri au fost intrat în posesia familiei Banias prin vânzare/cumpărare.
 
Mai departe, în 1993, Mircea Banias a intrat în posesia unui apartament în Constanța, de 57 mp, iar șapte ani mai târziu, în 2000, soții Banias au cumpărat un alt apartament în Constanța, în suprafață de 77 mp. În 2007, soții Banias au construit o casă, în Constanța, zona Faleză Nord, în suprafață de 250 mp.
 
Așa cum am precizat anterior, terenurile și casele vor fi menționate în toate declarațiile de avere completate de Mircea Banias atât în calitate de senator, cât și în calitatea de deputat (prezent).
 
Familia Banias mai deține, potrivit documentului din 2013, ceasuri și bijuterii din aur și argint în valoare estimată de 10.000 de euro, bunurile fiind dobândite în perioada 1990-2009, precum și cinci depozite bancare și un cont curent (dividende), deschise între anii 2008 - 2013 în valoare totală aproximativă de 477.000 de lei.
 
Ca senator, Mircea Banias a câștigat, potrivit declarației de avere completată în 2013, 53.664 de lei, în timp ce soția sa (profesor și administrator al SC Euro Shipping Services SRL) a primit 30.054 de lei. 
 
Familia Banias a mai câștigat 1800 de lei din închirierea unui apartament.
 
În declarația de interese completate la data de 03 iunie 2013, senatorul Mircea Banias a menționat că este asociat în trei societăți comerciale: SC Ban-Com SRL (cu 5% din capital), SC Euro Shipping Services SRL (cu 7% din capital) și SC Eti Comercial SRL (cu 10% din capital), precum și președinte al Biroului Executiv Județean al PC Constanța și vicepreședinte al Biroului Executiv Național al PC. 
 
Acestea sunt cele trei firme pe care Mircea Banias le va consemna constanța în declarațiile de interese completate din 2013 până în prezent.
 
2014 - Senator și președinte Partidul Conservator Constanța
 
Declarația din 2014 debutează ca precedenta în privința bunurilor imobile declarate, precum și a ceasurilor și bijuteriilor, diferențe fiind la capitolul active financiare și venituri.
 
Astfel, în 2014 – activele financiare au însumat 483.000 lei. În calitate de senator, Mircea Banias a câștigat 64.512 lei și alți 53.555 de lei reprezentând dividende din partea SC Euro Shipping Services SRL, în timp ce soția sa a câștigat aproape 30.000 de lei. Din închirierea apartamentului familia Banias a câștigat 1800 de lei. 
 
În declarația de interese completate în martie 2014, senatorul Mircea Banias a menționat că este asociat, de această dată, în patru societăți comerciale: SC Ban-Com SRL, SC Euro Shipping Services SRL și SC Eti Comercial SRL și Euro Shipping Logistic SRL (cu 7% din capital), precum și președinte al Biroului Executiv Județean al PC Constanța și vicepreședinte al Biroului Executiv Național al PC. 
 
2015
 
Și în 2015, diferențele sunt la valoarea activelor financiare și, respectiv, a veniturilor.
 
Conform declarației de avere completată în 2015, valoarea activelor financiare a familiei Banias era de 681.000 lei, în timp ce câștigurile salariale au fost în valoare totală de 99.000 de lei. Mircea Banias a mai primit 6.674 de lei dividende de la SC Euro Shipping Services SRL și alți aproximativ 189.000 de lei după vânzarea de părți sociale de la SC Euro Shipping Logistic SRL.
 
Cu această vânzare, Mircea Banias a revenit la cele trei firme consemnate constant în declarațiile sale de interese.
 
Mai exact, în declarația de interese completată în 2015, senatorul Mircea Banias a menționat că este asociat în trei societăți comerciale, respectiv SC Ban-Com SRL, SC Euro Shipping Services SRL și SC Eti Comercial SRL, precum și președinte al Biroului Executiv Județean al PC Constanța și vicepreședinte al Biroului Executiv Național al PC. 
 
 2016  Mandat de deputat la alegerile parlamentare și președinte ALDE Constanța
 
În anul 2016 valoarea totală a depozitelor bancare deținute de Mircea Banias era de 719.000 lei. Asta, în timp ce veniturile soților Banias din salarii și închirierea apartamentului au însumat aprox 99.000 de lei.   
 
În declarația de interese completată în 2016, senatorul Mircea Banias a menționat că este asociat în trei societăți comerciale, respectiv SC Ban-Com SRL, SC Euro Shipping Services SRL și SC Eti Comercial SRL, precum și președinte al Biroului Executiv Județean ALDE Constanța și vicepreședinte al Biroului Executiv Național al ALDE. 
 
2017
 
În declarația de avere completată în 2017, deputatul Mircea Banias a consemnat, așa cum a făcut-o și în declarațiile anterioare, că deține patru terenuri intravilane, trei case, ceasuri și bijuterii din aur și argint în valoare estimată de 10.000 de euro, precum și șapte depozite bancare deschise între anii 2008 - 2017 în valoare totală aproximativă de 826.000 lei.
 
În privința veniturilor salariale, ca senator, Mircea Banias a declarat suma de 68.452 de lei, 2.161 de lei ca deputat și 52.500 de lei dividende de la SC Euro Shipping Services SRL.
 
Asta, în timp ce soția sa a primit 29.520 de lei ca profesor și 6.732 de lei ca administrator al SC Euro Training Center SRL. De asemenea, soții Banias au mai încasat 4920 de lei, banii fiind obținuți din închirierea unui apartament.
 
În declarația de interese completată la data de 12 iunie 2017, Mircea Banias a consemnat că este asociat în trei societăți comerciale: SC Ban-Com SRL (cu 5% din capital), SC Euro Shipping Services SRL (cu 7% din capital) și SC Eti Comercial SRL (cu 10% din capital), președinte al Biroului Executiv județean ALDE Constanța și vicepreședinte al Biroului Executiv Național ALDE.
 
 2018, 2019 și 2020  
 
În declarațiile de avere completate în iunie 2018 și în iunie 2019 și în decembrie 2020, deputatul Mircea Banias a consemnat cele patru terenuri intravilane menționate în declarația anterioară, cele trei locuințe, cesurile și bijuteriile în valoare estimată de 10.000 de euro, modificări înregistrându-se la categoria destinată activelor financiare.
 
Astfel, conform propriilor declarații, deputatul Mircea Banias avea, potrivit declarațiilor de avere din 2018 și 2019, șase depozite bancare (deschise în perioada 2008-2018) în valoare totală aproximativă de 830.000 lei.
 
 
În declarația de avere completată în decembrie 2020, Banias a consemnat opt depozite bancare (deschise în perioada 2008-2020) în valoare totală aproximativă de 1.1mil lei.
 
Ca deputat, Mircea Banias a câștigat 108.791 de lei (în 2018) 120.036 lei (în 2019) și 147.145 de lei în 2020, în timp ce soția sa a câștigat aproape 49.000 de lei ca profesor și administrator al SC Euro Training Center SRL, conform declarațiilor de avere aferente anilor 2018 și 2019, îar în 2020 a câștigat aproape 65.000 de lei.  Din închirirea unui apartament, familia Banias a câștigat 15.053,64 de lei în 2018 16.759 de lei în 2019 și 17.208 lei în 2020.   
 
Ca element de noutate, în declarația de avere din anul 2020 este consemnat un împrumut în nume personal în valoare de 133.800 de lei către Partidul Național Liberal – Filiala Constanța.       
 
Mai departe, în declarațile de interese completate în iunie 2018, iunie 2019 și în decembrie 2020, Mircea Banias a consemnat că este asociat în cele trei societăți comerciale menționate mai sus.
 
În declarația de interese din 2019, Banias a precizat că este coordonator al organizației județene PRO România și, totodată, vicepreședinte al PRO România.   
 
Asta în timp ce în declarația de avere din 2020, Banias a precizat că este prim vicepreședinte al BPJ al PNL Constanța. 
 
2021
 
Pe lângă terenurile, casele, colecția de bijuterii consemnată în documentele anterioare, în declarația de avere completată la data de 03 iunie 2021, deputatul Banias a menționat că deține șapte depozite bancare și alte trei conturi curente sau echivalente, deschise în perioada 2008-2021, în valoare totală de 811.000 lei, o mie de euro și o mie de dolari, iar suma de 133.800 de lei împrumutată PNL – filiala Constanța a fost returnată în 2021.
 
În privința veniturilor, ca deputat, Mircea Banias a menționat ca a primit 137.070 de lei în timp ce soția sa a câștigat ca profesor și ca administrator al SC Euro Training Center SRL aprox. 69.000 de lei. Alți 17.500 de lei au intrat în conturile familiei Banias de pe urma închirierii unui apartament.     
 
Cele consemnate în declarația de interese completată în iunie 2020 sunt prezente și în documentul aferent anului 2021.
 
2022
 
În ultima declarație de avere completată la finele lunii iunie 2022, în plus, pe lângă bunurile mobile și imobile precizate în documentele anterioare, valoarea totală a activelor financiare este de aproximativ 700.000 de lei, 14.400 USD și peste 110.000 euro.
 
Mircea Banias a declarat că indemnizația de deputat este de 137.418 lei și să soția a câștigat aproape 66.000 de lei ca profesor și administrator al SC SC Euro Training Center SRL, în timp ce închiriearea apartamentului i-a adus un venit de 17.706,18 lei.
 
În declarația de interese completată la data de 31 mai 2022, Mircea Banias a consemnat cele trei societăți comerciale, respectiv: SC Ban-Com SRL, SC Euro Shipping Services SRL și SC Eti Comercial SRL, dar și că este membru al Fundației pentru Debirocratizarea României – Constanța.     
 
Radiografia firmelor
 
Potrivit Confidas.ro, SC Ban Com SRL a fost fondată în anul 1991, are sediul în Constanţa, pe bulevardul Tomis, și se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.
 
Asociații firmei sunt Maria Banias, cu 28 % din capital, Banias Mircea Marius, Banias Emil și Banias Emil Sorin, fiecare deținând câte 24 % din capital.
 
Ban Com SRL este administrată de Maria Banias.
 
Pe anul trecut, cu niciun angajat, Ban Com SRL a raportat o cifră de afaceri în valoare de 24.625 lei, cheltuieli de 1.398 lei și un profit net de 22.488 de lei.
 
Euro Shipping Services SRL (fondată în anul 2001) are sediul în incinta Portului Constanța și se ocupă de transporturi maritime şi costiere de marfă.
 
Euro Shipping Services este controlată de Mircea Marius Banias și de Laurentiu Mironescu, fiecare deținând câte 35% din capital, dar și de Elena Doina Bălan, cu 30 % din capital.
 
Firma este administrată de Emil Banias și de Adriana Carmen Mironescu.
 
Anul trecut, cu doi salariați, Euro Shipping Services a derulat afaceri în sumă de 283.011 de lei, cheltuieli de 479.403 de lei și o pierdere de 178.620 de lei.
 
Fondată în anul 1996, SC E.T.I. Comercial SRL are sediul social în Constanţa, mai precis pe bulevardul Mamaia, și se ocupă comerţul cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate.
 
E.T.I. Comercial SRL este controlată de Emil Sorin Banias și de Mircea Marius Banias, fiecare deținând câte 50% din capital.
 
Emil Sorin Banias este și administratorul firmei. 
 
Pentru anul trecut, E.T.I. Comercial SRL a declarat 0 atât ca cifră de afaceri, cât și la cheltuieli și profit și angajați.
 
Despre Mircea Banias
 
Mircea Marius Banias, vicepreşedinte al comisiei pentru transporturi şi infrastructură, a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.14 Constanţa și validat la data de 21 decembrie 2020, prin Hotărârea nr.70 din 21 decembrie 2020 cu privire la validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 6 decembrie 2020   
 
Grupuri de prietenie
 
Mircea Marius Banias face parte din patru grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state, respectiv Republica Islamică Iran, Republica Argentina, Republica Arabă Siriană și Republica Franceză - Adunarea Naţională        
 
Activitatea parlamentară în cifre:
 
Luari de cuvânt: 4 (în 4 sedinte)
Declaratii politice depuse în scris: 1
Propuneri legislative initiate: 17, din care 3 promulgate legi
Întrebari si interpelari: 2
 
Mircea Marius Banias are biroul parlamentar în Constanta, pe bulevardul Ferdinand.
 
Acesta a fost senator în perioada 2008 - 2012, 2012 - 2016 și deputat în perioada 2016-2020 și din 2020 până în prezent prezent.
 
Activitate profesională
 
Deputat: 2016 - 2020
Senator: 2008 - 2016
Consilier - C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa 2007 - 2008
Director general, Preşedinte al Consiliului de Administraţie la C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa 2005-2007
Inginer - C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa 2000-2005
Administrator, Director General - CNM Romline S.A. Constanţa 1999-2000
Director Shipping - S.C. Sammarina Shipping and Trading S.R.L.Constanţa 1998-1999
Inginer, Șef Departament Shipping - S.C. Sammarina Shipping and Trading S.R.L.Constanţa 1994-1998
Inginer, Serviciul Navlosiri Conjuntura - CNM Romline S.A. Constanţa 1993-1994
Inginer, Grup II Nave - CNM Romline S.A. Constanţa 1992-1993
Ofiţer Maritim - CNM Romline S.A. Constanţa 1990-1992
Ofiţer Maritim - CNM Navrom S.A. Constanţa 1988-1990
 
Studii:
 
Liceul Ovidius Constanţa, secţie informatică - 1980-1984
Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, Facultatea de Navigaţie - ofiţer maritim de punte - 1984-1988
Școala Naţională de Știinţe Politice şi Administrative - Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană - NATO SENIOR EXECUTIVE MASTER - 2004
Universitatea Naţională de Apărare Carol I - Colegiul Naţional de Apărare - 2006
 
Specializări:
 
Curs Diplomaţie şi Securitate, Institutul Diplomatic Român - 2012
Curs Legislaţia Securităţii şi Sănătăţii în Muncă- 2006
Curs Managementul prin Calitate - 2006
Curs Emerging Issues in Management - Management of Corporation, Organizational Behavior and Human Resource Management, Dubai University - 2006
Curs de ofiţer pentru securitatea facilităţilor portuare - 2004
Curs de management de mediu în porturi - 2004
Curs de specializare în mărfuri periculoase - 2002
Curs de autoevaluatori - Cum se aplică autoevaluarea pentru a dezvolta un sistem TQM - Modelul European, în propria organizaţie
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Declarație de avere!
Cum a evoluat averea deputatului Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța! Case, terenuri și bani (DOCUMENTE)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii