Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani pentru DJ 222F, care leaga judetele Constanta si Tulcea

ro

27 Jul, 2009 01:29 6500 Marime text

asfaltare_drumuri_judetene.jpgDrumul judeţean 222F, care face legătura între judeţele Constanţa şi Tulcea, va intra în reparaţii.

În urmă cu ceva ani, acest drum judeţean, aflat acum într-o stare avansată de degradare, reprezenta o variantă de preluare a traficului rutier către mare, în perioada sezonului estival. Consiliul Judeţean Tulcea a alocat recent o sumă de bani pentru întreţinerea acestei artere. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a lucrării a fost de 11.764.705,88 lei fără TVA. Pe 13 iulie, contractul privind „Întreţinerea drumului asfaltat DJ 222F km 10+800 - km 47+050, Limita judeţului Constanţa - Traian" a fost atribuit firmei Glacial Prod SRL, din comuna Popeşti Leordeni, pentru mai puţin de jumătate din valoarea iniţială, mai exact pentru 4.381.134 lei fără TVA, adică peste 52 miliarde de lei vechi cu TVA. Oferta Glacial Prod a fost selecţionată dintr-un total de opt primite, însă, se pare că nu a avut concurent, datorită preţului. 

DJ 222F face legătura între judeţele Constanţa şi Tulcea trecând prin comuna constănţeană Gârliciu şi prin localităţile tulcene Dăeni, Ostrov, Peceneaga şi Traian. Trebuie precizat că acest drum este dezafectat, iar pe segmentul aflat pe teritoriul judeţului Constanţa este pietruit. Autorităţile judeţului nu au alocat, până în prezent, bani pentru asfaltarea lui. De precizat că autorităţile judeţului Tulcea au mai alocat bani, la începutul acestui an, şi pentru repararea segmentului de drum din DJ 222F, cuprins între localităţile Ostrov, Peceneaga şi Traian. Valoarea totală a lucrărilor efectuate în baza contractului privind „Reparaţii izolate DJ 222F, km 24+000-47+050, Ostrov - Peceneaga - Traian (sectorial)" a fost de 336.134 lei fără TVA, adică de 4,3 miliarde de lei vechi. Aceste reparaţii izolate au fost efectuate de către firma tulceană Nesand SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 11 Aug, 2009 16:50 Apropo drumul pietruit ese cel din comuna Daeni catre Targusor care face legatura cu drumul judetean Topolog-Harsova! Dar sectorul de la Garliciu pana la acel drum Topolog-Harsova de ce nu se repara?! Asa e la noi in tara se fac treburile doar pe jumatate niciodata nu sa va face un lucru sa fie bine facut!
  • George 11 Aug, 2009 16:41 Interesativa domnilor de fostul primar din comuna Peceneaga de ce nu a facut investitii in acea comuna, mai avea putin si isi facea majoratul in primaria aceea! Acel drum nu a mai fost in reparatii din vremea lui raposatu! Se circula mai bine pe drumul de pamant! De ce nu va interesati si ca primarul din comuna Cerna din judetul Tulcea nu si-a dat interesul pentru ca acest drum judetean sa fie asfaltat in totalitate pana la Cerna! Se asfalteaza pana la Traian, oare pentru inca 8-10 km de asfalt nu mai erau bani? De ce nu vor sa faca legatura intre Harsova si Macin? Din cauza acestui drum nu mai venea nici Ambulanta sa preia bolnavii din comunele Peceneaga, Ostrov, Daeni! Faceti investigatii sa vedeti ca fostul primar din comuna Peceneaga a vandut o parte din terenul satenilor unui afacerist italian care nici macar nu are grija de el! 'De precizat că autorităţile judeţului Tulcea au mai alocat bani, la începutul acestui an, şi pentru repararea segmentului de drum din DJ 222F, cuprins între localităţile Ostrov, Peceneaga şi Traian' ce sector 3 km la iesire din Ostrov asta numiti voi sector?! Sunt curios cum vor asfalta de data aceasta drumul, in totalitate sau doar pe un sens de mers cum au facut pana acum. De circulat pe aces drum o sa mai circul si o sa va tin la curent!