Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri cu bodyguarzi in PNL Navodari

ro

15 Feb, 2010 04:10 2820 Marime text
cap_6.jpgDeşi derularea alegerilor interne în cadrul organizaţiilor din judeţ ale PNL urmează să se facă după Congresul extraordinar din martie, filiala năvodăreană va face excepţie. Lupta va fi aprigă şi, încă de pe acum, spiritele s-au încins.

Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, în data de 20 februarie, liberalii din Năvodari sunt convocaţi pentru a-şi alege viitoarea structură de conducere. „Era a treia oară când se programau aceste alegeri şi, de aceea, am acceptat să aibă loc înaintea Congresului PNL", a afirmat Dragomir. Acesta a precizat că, în cazul modificării Statutului PNL în ceea ce priveşte modalitatea de desemnare şi componenţa biroului politic, „filiala Năvodari a fost avertizată că va trebui să repete alegerile". La eveniment va participa preşedintele PNL Constanţa şi, după cum ne-a mărturisit acesta, nu este exclus să fie prezenţi şi alţi lideri de la nivel central. „Domnul Tucan (n.r. referire la Jean Paul Tucan, actual preşedinte interimar al PNL Năvodari) este foarte bine văzut la Centru şi a făcut invitaţii unor liberi", a explicat Gheorghe Dragomir.

De altfel, aceste alegeri trebuiau să aibă loc mai de mult, interimatul actualei conduceri a PNL Năvodari fiind prelungit din motive mai mult sau mai puţin plauzibile.

Deocamdată, actualul lider Jean Paul Tucan are un singur contracandidat în persoana consilierului local şi preşedinte al Comisiei buget-finanţe din CL Năvodari, Cristian Popescu, însă, nu este exclus să se înscrie în competiţie şi directorul TMUCB Năvodari, Ion Mohai.

Pentru o funcţie de membru în Biroul Permanent Local (BPL) al PNL Năvodari ar putea candida şi fostul lider al filialei, actual viceprimar al urbei, Florin Chelaru. „Dacă alegerile vor fi corecte, voi candida, altfel, nu... Şi, probabil, nici nu voi participa la o mascaradă organizată de Tucan", a adăugat liberalul.

Nemulţumiri printre liberalii năvodăreni

Amânarea alegerii conducerii PNL Năvodari a iscat controverse în filială. Însă, chiar şi acum, când s-a decis data la care va avea loc evenimentul spiritele nu s-au calmat. Motivul: modalitatea de convocare şi locul unde urmează să se desfăşoare alegerea structurii de conducere.

Fostul preşedinte al organizaţiei, Florin Chelaru, susţine că liberalii năvodăreni consideră ilegală această convocare „pentru că nu s-a respectat Regulamentul de organizare a adunărilor generale". „Vom trimite adrese către Biroul Politic Judeţean, Secretariatul general al PNL, preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban pentru a le aduce la cunoştinţă faptul că nu s-au respectat datele de anunţare a evenimentului atât în cazul membrilor BPL, cât şi a simplilor membri ai filialei. Acestea au fost decise de Tucan, fiind interimar, şi fără a avea votul BPL", ne-a declarat Florin Chelaru.

Deşi liberalii năvodăreni se aşteptau ca alegerile să aibă loc în sala Casei de Cultură din localitate, Jean Paul Tucan a preferat un spaţiu privat pe motiv că ar fi mult mai încăpător. „Tucan a hotărât ca alegerile să fie pe un domeniu privat şi există posibilitatea ca bodyguarzii patronului respectiv să nu permită accesul unora nedoriţi de preşedintele interimar", a specificat Chelaru.

Nu în ultimul rând, pentru a exista o „selecţie" a votanţilor, Florin Chelaru a afirmat că multor liberali nu li s-a acordat dreptul de a-şi reînnoi legitimaţiile de partid „de teamă să nu-şi piardă funcţia (n.r. referire la Jean Paul Tucan)".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pentru sclavul de mai sus 15 Feb, 2010 16:17 pentru pnl.eo, domnule sclav al lui tucan, ti-a dat voie stapanul tau sa postezi acest comentariu. Daca nu ti-a dat voie seful te ......
  • pnl.eo 15 Feb, 2010 15:40 Dumneavoastra vorbiti domnul chelaru care ati vandut partidul la psd .Vedetiva de drum gasitiva alt partid numai este nevoie de dumneavoastra la navodari .